Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamiseen ja yrittäjäksi ryhtymiseen tarvitaan vahvaa tahtoa ja uskoa omaan osaamiseen. Mutta lisäksi tarvitaan hyvä pankki kumppaniksi. Meiltä saat taloudellista sparrausta ja apua yrityksesi pankki- ja rahoitusasioihin.
Säästöpankin brändikuva

Muistilista yrityksen perustamiseen

Tee liiketoimintasuunnitelma. Laadi kokonaisvaltainen liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää mm. markkinatilanteen analyysin sekä investointi- ja rahoituslaskelmat.

Mieti yritysmuoto. Sopiiko yrityksesi toimintaan parhaiten toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö vai osuuskunta?

Valitse nimi yritykselle. Hyvä nimi muistetaan helposti, se erottuu muista ja yksilöi yrityksesi.

Selvitä luvat, ilmoitukset ja perustamisasiakirjat. Selvitä yritystoimintaasi liittyvät luvat ja ilmoitukset ja laadi perustamisasiakirjat valitsemallesi yritysmuodolle. Perusilmoitus kaupparekisteriin tehdään perustamisilmoituslomakkeella.

Tee ilmoitus verotoimistoon. Tee ilmoitus verotoimistoon verojen ennakonkantoa, veronpidätystä ja arvonlisäveron määräämistä sekä maksamista varten. Alkava yritys hakeutuu Verohallinnon rekistereihin perustamisilmoituslomakkeella.

Järjestä yrityksen kirjanpito. On suositeltavaa antaa kirjanpito tilitoimiston hoidettavaksi, jolloin voit yrittäjänä keskittyä varsinaisen liikeidean toteuttamiseen.

Huolehdi yrittäjän ja yrityksen vakuutuksista ja sosiaaliturvasta.

Pane päivittäiset raha-asiat kuntoon. Aloita avaamalla yrityksellesi oma pankkitili. Ota pankkiin mukaan tarvittavat asiakirjat, kuten laaditut sopimukset yrityksen perustamisesta (yhtiöjärjestys tai yhtiösopimus) ja tuore kaupparekisteriote sekä pöytäkirja tai sen ote, josta käy ilmi päätös tilin avaamisesta, tilin avaamiseen valtuutettu sekä tilin käyttöön oikeutetut. Nämä asiakirjat tarvitset yrityksesi asiakkuuteen Säästöpankin kanssa. Jos yhtiö on perustettu mutta ei vielä rekisteröity, ja tili tarvitaan esimerkiksi osakepääoman maksamista varten, ota avaamista varten mukaan perustamiskirja, perustavan yhtiökokouksen pöytäkirja ja hallituksen kokouksen pöytäkirja. Mieti sitten pidemmälle: millaisia kassanhallintaratkaisuja yrityksesi tarvitsee?

Onnea yrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen! Yritysasiakkaanamme saat asiantuntemusta ja täsmäratkaisut yrityksesi raha-asioihin. Varaa aika, niin jutellaan lisää.

Vinkkejä yrittäjyyteen