Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj: Säästöpankkiryhmä uudistaa peruspankkijärjestelmänsä

Säästöpankkiryhmään kuuluu 23 itsenäistä Säästöpankkia.

Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj
Pörssitiedote
23.1.2019 klo 9.45

Säästöpankkiryhmä uudistaa peruspankkijärjestelmänsä. Uuden järjestelmän toimittaa Cognizant Technology Solutions. 23.1.2019 allekirjoitettu sopimus sisältää osakekaupan, jossa Säästöpankkiryhmä myy osakeomistuksensa Oy Samlink Ab:ssa Cognizant Technology Solutions Finland Oy:lle. 

Uusi peruspankkijärjestelmä tukee Säästöpankkiryhmän digitaalista strategiaa ja kasvutavoitteita markkinoilla. Temenos T24 ja Temenos Payment Hub (TPH) -ohjelmistoihin perustuva uusi järjestelmä tehostaa prosesseja ja toimintaa tehden niistä kustannustehokkaampia muun muassa skaalautuvuutensa ansiosta. Investointi on yksi kaikkien aikojen suurimmista Säästöpankkiryhmässä.

Osakekaupalla on lievä positiivinen vaikutus Säästöpankkiryhmän vuoden 2019 liikevoittoon. Osakkeiden myynti vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän sekä Finanssivalvonnan tarkastuksen.

Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj

Lisätietoja:
Tomi Närhinen, hallituksen puheenjohtaja
tomi.narhinen@saastopankki.fi
+358 724 3896

Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj on osa Säästöpankkien yhteenliittymää ja Säästöpankkiryhmää. Säästöpankkien Keskuspankin roolina on varmistaa Säästöpankkiryhmän likviditeetti ja tukkuvarainhankinta raha- ja pääomamarkkinoilta, hoitaa maksujen välitys sekä maksukorttien liikkeeseenlasku.

 
Julkaistu
Tyyppi
Pörssitiedote
Julkaisija

Ajankohtaista