Vattnet skvalpade nedanför när innebandystjärnan Miko Kailiala bestämde sig för att hoppa – mod och vilja går hand i hand

Sparbankens sponsoridrottare Miko Kailiala berättar om vilja och mod. Mannen avslöjar en situation som fick magen att vända sig på honom.

Sparbankens samarbetsidrottare Miko Kailiala 26, gör det han verkligen vill, dvs. spela professionell innebandy. Den unge mannen har under sin karriär vunnit två världsmästarguld, en silver och han har bland annat valts till Finlands bästa juniorspelare bland pojkar 2012. 

Framgången har emellertid inte varit lätt, utan har krävt en stor dos vilja och hårt arbete. 

– Skillnaden mellan drömmar och vilja är att när man drömmer längtar man efter något och önskar att saker och ting vore annorlunda. Vilja däremot betyder att man själv är färdig att jobba för något, berättar Kailiala. 

Nu blickar han stadigt mot nästa års världsmästerskap som ordnas i Helsingfors i medlet av december. Just nu hoppas han att skadan i hands handled snabbt läker så att han får börja träna. 

– Jag strävar efter att nästa säsong var en ännu bättre spelare, sammanfattar han. 

Kailiala är inte den som ger upp 

När uppmaningen kom att hoppa ner från hopptornet, vände det sig i magen på Kailiala som väntade på tio meters höjd. I samband med ett innebandyläger för barn hade han beslutat att kliva direkt upp till tio meters höjd. Där uppe blev jag nervös.

– Tur att det inte kom i byxorna. Trogen mina vanor hoppade jag i alla fall, minns Kailiala. 

Känslan var inte riktigt den samma som när han koncentrerade sig på att skjuta ett straffskott på mål under VM i Riga 2016. Ett litet pirr i magbottnen kände han nog. Spänningen tog inte över den gången heller, utan han sköt mål. 

Det var då Kailiala vann sitt första VM-guld.  Han betonar att mod och vilja går hand i hand. 

Jag tycker Finlands ishockeylag är ett gott exempel som med ett rätt medelmåttligt lag vann världsmästerskapet. I omklädningsrummet trodde säkert var och en att de kan vinna och att endast en vinst spelar någon roll, säger han. 

Kailiala tackar Sparbanken för det stöd banken gett honom under hans idrottskarriär. 

– Jag letade länge efter en passlig samarbetspartner och det är fint att Sparbanken hakade på och stöder mig i några år i min idrottskarriär.

Vill du att Sparbanken hjälper dig med dina mål för framtiden, till exempel när det gäller ekonomin? Lämna oss en kontaktbegäran. 

 
Skriven
Typ
Nyhet
...