Användningen av nyckelkodskort i pappersform förändras – betalningarna kräver en tilläggsbekräftelse per sms

Till följd av myndighetsdirektiv räcker ett nyckelkodskort i papper inte längre för att bekräfta betalningar via nätbanken eller andra nätbetalningar. Från och med 31.5.2020 krävs en tilläggsbekräftelse per sms utöver nyckelkodskortet. I stället för att använda nyckelkodskortet och sms-bekräftelse rekommenderar vi att du laddar ner appen Sparbanken Identifiering. Med den kan du enkelt bekräfta dina betalningar nu och i framtiden.

Sparbankens varumärkesbild.

Ta mobilappen Sparbanken Identifiering i bruk

Om du har en smarttelefon är appen Sparbanken Identifiering det enklaste och snabbaste sättet att bekräfta betalningar och identifiera dig i webbtjänster. Appen är enkel och snabb att använda. Det enda du behöver för att börja använda mobilappen är en smarttelefon. Appen kan laddas ner kostnadsfritt från din appbutik (App Store eller Google Play). Anvisningar för hur du tar appen i bruk finns här.

Om du vill fortsätta använda nyckelkodskortet efter 31.5.2020

Vårt mål är att säkerställa en utmärkt kundbetjäning och att kunderna smidigt kan använda våra tjänster. Därför vill vi att våra kunder fortfarande ska ha möjlighet att använda nyckelkodskort. För att du ska kunna fortsätta använda nyckelkodskortet för bekräftelse av betalningar i nätbanken och andra nätbetalningar krävs dock att du tar tilläggsbekräftelse i bruk i nätbanken senast 31.5.2020.  

Så här tar du i bruk tilläggsbekräftelse av betalningar i din nätbank 

  • logga in i nätbanken
  • klicka på ditt namn överst till höger på sidan 
  • välj textlänken ”Ta i bruk tilläggsbekräftelse av betalningar” under ”Säker användning”
  • skriv in ditt mobiltelefonnummer i fältet som öppnas och godkänn anvisningarna för tilläggsbekräftelse
  • bekräfta det mobiltelefonnummer du angett genom att klicka på den gröna Bekräfta-knappen 
  • du får ett textmeddelande till din telefon, som börjar med ordet Meddelande-ID 
  • mata in den 6-siffriga säkerhetskoden i meddelandet i textfältet under ditt telefonnummer i nätbanken och klicka på Bekräfta
  • som en bekräftelse på att ditt mobiltelefonnummer sparats i vårt system visas texten ”Registreringen av ditt mobiltelefonnummer 0123456789 för användning för tilläggsbekräftelser lyckades” på inloggningssidan
  • du har nu tagit i bruk tilläggsbekräftelsen av betalningar, och kan fortsätta använda ditt nyckelkodskort i kombination med sms-bekräftelser för att bekräfta betalningar 

Gör alltså ovanstående så snart som möjligt, dock senast 31.5.2020. På så sätt säkerställer du att dina betalningar via nätbanken och andra nätbetalningar fungerar även framöver. 

Om du behöver mer information eller hjälp med förändringen, kontakta vår kundtjänst via ett meddelande i nätbanken, per telefon på 010 773 6777* (vardagar kl. 8–22), eller besök närmaste kontor. Observera att coronavirusepidemin kan ha medfört förändringar i kontorens öppettider. 

*8,35 c/samtal + 16,69 c/min (moms 24 %) när du ringer från en finländsk fast telefonanslutning eller mobiltelefonanslutning.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare
Sparbanksforbundet anl

Intressant just nu