Sparbanken konsumtionskredit utan säkerhet – flexibilitet i vardagens finansiering

Livssituationerna varierar och ibland kan de plötsligt förändra den egna ekonomin. Vi rekommenderar att du alltid är beredd på oväntade utgifter, främst genom sparande. Men vi förstår att det, beroende på livssituationen, inte alltid finns besparingar eller att det inte är förnuftigt att använda dem. Vi vill därför erbjuda ett alternativ för sådana situationer: en trygg konsumtionskredit som beviljas av den egna banken.

Sparbankens varumärke bild.
"Vi började inte leka med namn, vi döpte helt enkelt vår nya produkt till Sparbankens konsumtionskredit utan säkerhet. Konsumtionskrediter passar de av våra kunder som inte vill pantsätta sin egen bostad eller annan egendom som säkerhet för ett lån, eller som inte har någon egendom att pantsätta", säger Hanna Piivek, ansvarig för produkten.

Varför ska du ansöka om konsumtionskredit utan säkerhet hos Sparbanken?

  • Som kund i Sparbanken får du kredit till ett lägre pris jämfört med snabblån, det vill säga krediter utan säkerhet och konsumtionskrediter med hög ränta.
  • I regel får du kreditbeslutet omedelbart – även inom en kvart. Krediten överförs till ditt konto omedelbart efter att kreditbeslutet har godkänts.
  • Det krävs ingen borgenär eller egendom som säkerhet för krediten.
  • Du kan enkelt ansöka om kredit i vår nätbank, på våra kontor och under de närmaste veckorna även i vår mobilbank.
  • Sparbankens bostadslånekunder får alltid konsumtionskredit utan säkerhet till ett lägre pris oavsett vilket lånebelopp de ansöker om.
  • Du kan när som helst betala tillbaka hela konsumtionskrediten eller göra extra återbetalningar.

Förutom Sparbankens konsumtionskredit utan säkerhet kan du naturligtvis fortfarande också välja ett lån mot säkerhet. I regel är lån mot säkerhet billigare än lån utan säkerhet. Lån mot säkerhet är lämpliga för att finansiera större projekt och för våra kunder som har egendom att pantsätta, till exempel sin egen bostad. Du kan ansöka om lån mot säkerhet genom att kontakta din lokala Sparbank.

Om du anser att Sparbankens konsumtionskredit utan säkerhet är det lämpligaste alternativet för dig, men du får ett avslag på din låneansökan, rekommenderar vi att du kontaktar din bank. Utgående från samtalet mellan kunden och banken kan man ta reda på hur Sparbanken bäst kan hjälpa till och vilken typ av flexibilitet som kan göras i den egna ekonomin.

Den effektiva årliga räntan på Sparbankens konsumtionskredit utan säkerhet för ett kreditbelopp på 5 000 euro till en bostadslånekund hos Sparbanken, 3 mån. euribor + 6,5 %, med en amorteringsperiod på 60 månader är 10,25 procent (09/22). Den månatliga kontoförvaltningsavgiften på 6 euro har beaktats i beräkningen. Det totala beloppet för krediten och kreditkostnaderna vid en lånetid på 60 månader är 6 345,31 euro.

Exempelberäkning för sparbankskunder som inte har bostadslån: Den effektiva årliga räntan på Sparbankens konsumtionskredit utan säkerhet för ett kreditbelopp på 5 000 euro till en sparbankskund som inte har bostadslån, 3 mån. euribor + 9,5 %, med en amorteringsperiod på 60 månader är 13,51 procent (09/22). Den månatliga kontoförvaltningsavgiften på 6 euro har beaktats i beräkningen. Det totala beloppet för krediten och kreditkostnaderna vid en lånetid på 60 månader är 6 6 787,53 euro.

Krediten beviljas av Sparbankernas Centralbank Finland Abp.

Skriven
Typ

Nyhet

Utgivare

Intressant just nu