VM i innebandy för herrar flyttas fram till 2021 – Sparbanken fortsätter som samarbetspartner på resan mot världsmästerskapet

Det var meningen att VM i innebandy för herrar skulle spelas i december 2020 i Helsingfors, men Internationella innebandyförbundet (IFF) beslöt att flytta fram tävlingarna med ett år på grund av coronapandemin. VM spelas den 3–11 december 2021 i Helsingfors. Sparbanken fortsätter som partner på den gemensamma resan mot världsmästerskapet fram till slutet av 2021.

Där finns en professionell spelare Miko Kailiala som Sparbank stödde.

Sparbanken är en av samarbetspartnerna för VM i innebandy för herrar. Som en del av samarbetet stöder vi elitspelaren Miko Kailialas förberedelser inför tävlingarna. Samarbetspartnerskapet ger Miko möjlighet att träna professionellt och på heltid inför tävlingarna. Dessutom ger Sparbanken Miko stöd och tips för hur han kan hantera sin egen ekonomi.

- Det känns bra att få fortsätta vår resa mot världsmästerskapet och samarbetet med toppspelaren Miko Kailiala ännu ett år, säger Reetta Tuomala, tf. marknadsförings- och kommunikationsdirektör för Sparbanksgruppen.  

- Jag värdesätter högt samarbetet med Sparbanken och det är verkligen fint att båda parterna ville fortsätta samarbetsavtalet ännu ett år då tävlingarna flyttades fram. Jag tror att satsningar på idrott och idrottare mitt under coronapandemin och det ganska svåra ekonomiska läget som pandemin orsakar kommer att bära frukt på lång sikt. Ett samarbete av den här kalibern är ett uttryck för verklig omtanke, säger Miko Kailiala.

Träningen ändras på grund av att tävlingarna flyttas fram

Träningsplanerna för vår avtalsidrottare Miko Kailiala och andra spelare som siktar på Finlands landslag ändras på grund av att tävlingarna flyttas fram. Miko förhåller sig emellertid mycket positivt till framtiden och anser att de framflyttade tävlingarna också är en möjlighet. 

- Att tävlingarna flyttas suger, men om man tänker positivt så har jag nu ett extra år på mig att utvecklas till en bättre spelare än någonsin. Hemma-VM har redan i flera års tid varit en stor motiverande faktor för mig. Tanken på att spela i landslaget och vinna världsmästerskapet i blåvit tröja har fått mig att träna självständigt även när det inte har varit så roligt, berättar Miko.

Träningsrytmen bland de landslagsspelare som vill tävla i VM skiljer sig från rytmen bland spelarna i klubblagen, eftersom landslagsspelarnas kondition bör vara på topp i december precis då tävlingarna inleds. I klubblagen däremot bör konditionen vara på topp på våren inför playoff. 

- Nu då VM-tävlingarna flyttades fram med ett år, kan jag gå på fler gemensamma träningar med lagkamraterna, vilket jag givetvis ser fram emot, konstaterar Miko nöjt. 

Målet är att bli världsmästare

Världsmästerskapet i innebandy avgörs den 3–11 december 2021 i Helsingfors ishall och Hartwall Arena. Lag från sammanlagt sexton länder har anmält sig till tävlingarna. Vi kan alltså vänta oss ett mycket internationellt tävlingsevenemang fullt av spänning och atmosfär. Senast VM ordnades i Finland var 2010, då Finland lyckades ta världsmästerskapet i en hård finalmatch mot Sverige. 

- Själv tycker jag det är viktigast att tävlingarna ordnas i hela sin omfattning i Finland enligt den ursprungliga planen och givetvis under säkra former. Många av oss har väntat länge på att tävlingarna ska ordnas i Finland. Vi minns alla fortfarande VM i Helsingfors 2010 med glädje. Vi vill uppleva samma känsla även nästa år på hemmaplan, säger Miko entusiastiskt om tävlingarna. 

Sparbanken medverkar som samarbetspartner på resan mot världsmästerskapet i innebandy för herrar och stöder Miko Kailiala inför VM-tävlingarna. Läs mer om vårt samarbete på vår webbplats.

 
Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu