Säännöllinen säästäminen turvaa talouttasi 

Jatkuva rahastosäästäminen auttaa turvaamaan omaa talouttasi ja tuo vakautta arkeen. Voit aloittaa jo tänään, lue miten.  

Säästöpankin asiakkaana olevan naisen taloudellinen tulevaisuus on turvattu, joten hän voi nukkua yönsä hyvin.
Yksi kysymys. Kuinka hyvin nukut? Jos vastaat hyvin, nukutko hyvin, jos autosi hajoaa odottamatta, asunnossasi tapahtuu vesivahinko tai säännölliset tulosi ovat vaarassa päättyä? 

Monet elämän yllätyksistä vaikuttavat myös taloudelliseen hyvinvointiimme. Hienoa on kuitenkin se, että omia yöunia voi turvata säästämällä. Säästöt ovat käytössäsi olevaa rahaa, kun sitä eniten tarvitset, eivätkä yllätykset pääse enää kääntämään talouttasi ylösalaisin. 
Monesti säästämisen yhteydessä puhutaan unelmista, haaveista tai tavoitteista. Säästämiseen ei tarvita lomamatkatavoitetta tai auton tai asunnon vaihtosuunnitelmia. Säästöjä syntyy vain säästämällä. Tahto turvata omaa arkea, ja hetki aikaa jatkuvan säästämisen aloittamiseen mobiilipankissa, vievät jo pitkälle. 

Siitä, mitä sinä tahdot tehdä rahoillasi tulevaisuudessa. Kaikilla ei ole tarvitse olla kummoisia suunnitelmia, mutta olisihan se hienoa, että äkilliset rahanmenot eivät hetkauttaisi sitä ensi vuodelle suunniteltua lomamatkan budjettia. Yksi keino saada rahaa säästöön, on aloittaa jatkuva rahastosäästäminen.

Aloita jatkuva rahastosäästäminen nyt

Monet ajattelevat säästävänsä sen, mitä tilillä on jäljellä ennen seuraavaa palkkapäivää. Helposti käy kuitenkin niin, ettei palkkapäivän alla ole enää säästöön siirrettävää. Kuukauden menot ovat mukautuneet tuloihin, eikä säästöjä kerry. Säästäminen kannattaakin ajatella osaksi kuukauden pakollisia menoja, ja siirtää rahaa säästöön heti palkkapäivänä. Näin säästöjä kertyy varmasti, vinkkaa varallisuudenhoidon palveluiden kehitysjohtaja Mika Laakkonen Säästöpankkikeskuksesta. 

- Automaattisesti veloittava rahastosäästösopimus on hyvä tapa varmistaa säästäminen ilman että itse tarvitsee muistaa tehdä säästöön siirtoja. Sopimuksen voi avata sujuvasti, Laakkonen jatkaa. 

Oman arjen turvaamiseksi on suositeltavaa, että helposti käyttöön otettavia säästöjä olisi noin kahden kuukauden käteen jäävää palkkaa vastaava määrä. Kuukausittaista säästösummaa kannattaakin miettiä myös säästöjen kertymisen näkökulmasta. 

Jo viidelläkymmenellä eurolla pääsee hyvin alkuun, mutta jos esimerkiksi saat säästöön 250 euroa kuukaudessa, saat omaa taloutta turvaavan summan kasaan jo vuodessa ja kahdeksassa kuukaudessa.

Säästämiseen ei ole oikotietä, mutta suurempi säästösumma tarkoittaa nopeampaa säästöjen kertymistä. Laakkosen mukaan kuukausittainen
säästösumma kannattaakin mitoittaa omien säästämismahdollisuuksien mukaan mieluummin hieman yläkanttiin kuin miettiä, mikä on pienin säästöä kerryttävä säästösumma. Aloita siis jo tänään.

Säästöjen hajauttaminen kannattaa

Sinulla voi olla tiettyjä säästötavoitteita, kuten asunto tai auto, mutta vaikka niin ei olisi, jatkuva rahastosäästäminen tuo sinulle myös mielenrauhaa sekä vakautta arkeen. Sinun ei esimerkiksi tarvitse miettiä pesukoneen hajotessa, että mistäköhän rahat nyt löytyvät. 

Rahastosäästämisessä kannattaa hajauttaa säästöjä niin, että teet lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin säästösuunnitelman. Tähän liittyy myös riskiensietokyky. Voi miettiä, kuinka paljon siedät riskiä, mutta jos kaipaat apuja, niin voit varata ajan Oman talouden tuokioon, jossa asiakaspalvelijamme selvittävät kanssasi tulevaisuuden tavoitteitasi sekä riskiensietokykyä. 

Lyhyellä aikavälillä suositaan monesti matalariskistä rahastoa. 

Sen sijaan keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä voi miettiä, voisiko riski olla korkeampi ja näin ollen myöskin tuotto suurempi. Säästöpankilta löytyy ratkaisu jokaiselle säästäjälle. Maltti, kantti ja ryhti ovat ratkaisurahastoja, jotka tarjoavat helpon tavan aloittaa rahastosäästäminen. 

Maltti on esimerkiksi korkopainotteinen ratkaisurahasto matalan riskin sijoittajalle. Sen sijaan taas Kantti on osakepainotteinen ratkaisurahasto jo hieman riskiä kestävälle. Pääset tutustumaan vaihtoehtoihin täältä.

Laakkosen mukaan ihmisen oma tuntemus on pääosassa. Kuinka paljon riskiä siedät ja kuinka paljon olet valmis menettämään? Ne määrittelevät sen, kuinka paljon sinun kannattaa laittaa palkastasi säästöön.  

Aloitetaanko heti? Osta rahastoja, tai tee uusi jatkuva rahastosäästösopimus nyt! Varaa meille aika tai jätä yhteydenottopyyntö, niin me autamme sinut alkuun.

Kategoriat
Säästäminen ja sijoittaminen

Ajankohtaista