Tukea aloittelevalle, vapautta kokeneemmalle - Kapitalisaatiosopimus sopii kaikenlaisille sijoittajille

Kapitalisaatiosopimus yhdistää säästämisen ja sijoittamisen. Se sopii joustavuutensa vuoksi sekä kokeneemmalle että vasta sijoittamisesta kiinnostuneelle. Aloittava sijoittaja voi startata suuremman potin kartuttamisen pienistä puroista. Jos tilille on kertynyt ylimääräisiä säästöjä, voi toki aloittaa suuremmallakin potilla – vaikka aikaisempaa sijoituskokemusta ei olisikaan.

Säästöpankin brändikuva.

Moni sijoittamisesta kiinnostunut lykkää aloittamista, koska aihe tuntuu hankalasti lähestyttävältä ja herättää monia kysymyksiä. Milloin on oikea hetki aloittaa? Mistä tiedän, mihin kannattaa sijoittaa? Kuinka paljon tarvitsen pääomaa, että sijoittamisen aloittaminen on järkevää?

Säästöpankin sijoitusjohtaja Pia Liinavuori kertoo kolme syytä sille, miksi Säästöpankin Kapitalisaatiosopimus on hyvä vaihtoehto sekä aloittelevalle että kokeneemmallekin sijoittajalle.

1. Matala kynnys ja tukea aloittelevalle

Sijoittamista ei tarvitse aloittaa yksin. Sopivat sijoituskohteet valitaan yhdessä Säästöpankin asiantuntijan kanssa niin, että asiakkaan elämäntilanne, tulevaisuuden suunnitelmat ja haaveet huomioidaan. Jollakin saattaa olla mielessä joku suurempi hankinta, matka tai vaikkapa vasta pitkällä tulevaisuudessa siintävät eläkepäivät. Varoja voi kuitenkin ottaa joustavasti käyttöön elämäntilanteen muuttuessa, kuten esimerkiksi hoitovapaan tai opintojen aikana.

Valittavat sijoituskohteet ovat Säästöpankin rahastoyhtiön kokeneiden salkunhoitajien hoitamia, eli sijoittamisesta kiinnostuneen ei tarvitse itse tuntea markkinoiden kiemuroita läpikotaisin. Moni aloitteleva sijoittaja innostuu kuitenkin seuraamaan omien kohteiden kehitystä ja muokkaamaan sijoituksia matkan varrella. Sekin on turvallista, sillä Säästöpankin asiantuntijat tarkistavat vuosittain, vastaavatko kohteet yhdessä määriteltyä sijoitusprofiilia ja tavoitteita.

Aloittamiseen ei tarvita suurta pääomaa, vaan sijoituksia voi kasvattaa esimerkiksi 50 eurolla kuukausittain.

2. Verovapaa sijoituskohteiden muokkaus

Verovapaa sijoituskohteiden muokkaus hyödyttää sekä aloittelevaa että kokeneempaa sijoittajaa. Aloittelija voi kokeilla erilaisia sijoituskohteita tietojen ja taitojen kasvaessa, eikä hänen tarvitse maksaa veroja kohteesta toiseen vaihtaessaan.

Myös suurempia summia kerralla sijoittavat, kokeneemmat sijoittajat, saavat hyötyä verovapaudesta, kun omia kohteita voi muokata joustavasti markkinoiden tilanteen tai omien tavoitteiden muuttuessa ilman veroseuraamuksia.

Sijoituksista kertyneestä tuotosta maksetaan pääomatuloveroa vasta siinä vaiheessa, kun raha nostetaan pois sijoituksista omaan käyttöön.

3. Joustaa elämäntilanteen mukaan

Tuottojen ja säästämisen näkökulmasta sijoittamista kannattaa aina ajatella pitkällä tähtäimellä. Sijoittaminen Kapitalisaatiosopimuksen kautta antaa kuitenkin joustovaraa elämäntilanteen mukaan. Sijoituksia voi nostaa käyttöön aina halutessaan, esimerkiksi yllättäviä menoja varten.

Sijoituksiin voi myös tehdä yhdessä Säästöpankin asiantuntijan kanssa ulosmaksusuunnitelman, jolloin sijoituksista siirtyy automaattisesti kuukausittain haluttu summa omaan käyttöön. Verot sijoituksista kertyneistä tuotoista maksetaan vasta siinä vaiheessa, kun rahaa nostetaan omaan käyttöön.

Säästöpankin Kapitalisaatiosopimus on vakuutustuote, joka yhdistää säästämisen ja sijoittamisen. Sen avulla voi sijoittaa useampaan Säästöpankin rahastoon ja Varainhoitajan parhaat -sijoitussalkkuihin. Sijoittamisen voi aloittaa pienillä summilla tai suuremmalla kertasijoituksella. Sijoituskohteita voi vaihtaa sopimuksen sisällä ilman veroseuraamuksia.

Kapitalisaatiosopimuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Säästöpankki toimii.

Kategoriat
Säästäminen ja sijoittaminen

Ajankohtaista