Asuntosijoittajien ja lisäneliöitä etsivien kannattaa nyt suunnata Soukkaan

Espoossa meren läheisyydessä sijaitsevasta, väljästi rakennetusta ja vehreästä Soukasta saa vielä toistaiseksi käytettyjä asuntoja suhteellisen halvalla. Alueen vetovoima ja asuntojen hinnat tulevat kuitenkin nousemaan merkittävästi lähivuosina – länsimetron kakkosvaiheen valmistumisen, uudisrakentamisen lisääntymisen ja palveluiden parantumisen myötä.

– On selvää, että metro tulee nostamaan asuntojen hintoja Soukassa. Saatamme hyvinkin nähdä siellä samanlaisen kovan hintojen nousun kuin esimerkiksi Matinkylässä tai Niittykummussa länsimetron ensimmäisen vaiheen valmistuttua, kertoo Sp-Koti yrittäjä Carl Mikael Hatanmaa. – Vielä tällä hetkellä Soukasta saa kaksion 120 000–130 000 eurolla ja neljän huoneen kerrostalokodin noin 200 000 eurolla. 

– Kuten Soukka, myös Matinkylä ja Niittykumpu olivat ennen metroa aliarvostettuja asuinalueita. Tänä päivänä niiden haluttavuus ja hintataso ovat ihan toista luokkaa. Länsimetro on nostanut sen kaikilla lähialueilla asuntojen hintoja selvästi. Myös Tapiola ja Lauttasaari ovat hyviä esimerkkejä tästä, Hatanmaa jatkaa.

– On hyvä muistaa, että metroradan varrelle rakennetut uudiskohteet nostavat aina myös alueiden käytettyjen asuntojen hintoja ylöspäin. Länsimetro on nostanut 800 metrin säteellä metroasemista sijaitsevien asuntojen hintoja selvästi, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Raideliikenne ja uudet raidehankkeet määräävät tänä päivänä pitkälti sen, minne asuminen keskittyy pk-seudulla.

Hannusjärvi – huomisen uusi trendikäs asuinalue?

– Soukka on houkutteleva kohde asuntosijoittajalle. Siellä on paljon positiivista odotusarvoa, sanoo myös Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Soukassa on loistavat luontomaisemat Espoon rantaraitin läheisyydessä, merta joka puolella kävelymatkan päässä ja mukavaa asumisen väljyyttä. Metro tuo sen lähemmäksi Helsinkiä ja koko metropolialuetta.

– Metron myötä saavutettavuus paranee myös Espoonlahdessa, Kivenlahdessa, Kaitaalla ja Finnoon alueella. Se nostaa väistämättä hintoja näilläkin alueilla, Jäntti jatkaa.

– Uskon myös Kaitaan alueella sijaitsevan Hannusjärven kasvattavan vetovoimaansa lähivuosina. Kuten Soukassa, sielläkin on paljon vanhaa rakennuskantaa, kertoo Hatanmaa. – Hannusjärvi saattaa hyvinkin olla pian Espoon halutuimpia ja arvostetuimpia asuinalueita, jossa neliöhinnat ovat korkeita.

– Asuntosijoittajana tai pk-seudulta isompaa kotia etsivänä kääntäisin katseeni nyt Espooseen ja länsimetron kakkosvaiheen asemien lähiympäristöön. Sieltä löytyy Soukan lisäksi muitakin asuinalueita, joissa asuntojen hinnat tulevat lähivuosien aikana nousemaan merkittävästi, sanoo Jukka Rantanen. Esa Jäntti ja Carl-Mikael Hatanmaa komppaavat häntä.

Lisätietoja:

Carl Michael Hatanmaa 

Yrittäjä, LKV, LVV | Sp-Koti Espoo, Tapiola

puh. 050 445 0990

carlmichael.hatanmaa@spkoti.fi

 
 
 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista