Vanhat omakotitalot ja tontit viedään tällä hetkellä käsistä Pohjois-Helsingissä

Kysyntä vanhoja omakotitaloja ja tontteja kohtaan on kasvanut merkittävästi syksyn aikana Pohjois-Helsingin alueella. Tapanilassa voidaan puhua jo vanhojen puutalojen myyntibuumista. Alueen ja pientaloasumisen suosion kasvu näkyy myös selvänä nousuna omakotitalojen, erillistalojen sekä pari- ja rivitaloasuntojen hintatasossa.

Isällä on iloinen poika reppuselässään.
– Tapanilasta viedään tällä hetkellä vanhat puutalot ja omakotitalotontit käsistä. Tontteja etsivät rakentajat pimputtelevat jo ihmisten ovikelloja ja tekevät ostotarjouksia, kertoo Sp-Koti Yrittäjä Teemu Sainomaa.
 
– Erityisesti vanhojen puutalojen ja omakotitalotonttien hinnat ovat nousseet viime vuodesta selvästi. Yhden talon tontista saatetaan maksaa jo lähes 200 000 euroa, ja remontteja vaativista omakotitaloista lähes 400 000 euroa, Sainomaa jatkaa.
 
– Pk-seudulta uutta kotia etsivien kiinnostus Pohjois-Helsingin pientaloalueita kohtaan on kasvanut. Ne vetävät erityisen voimakkaasti puoleensa Helsingin keskustassa kerrostaloissa asuvia perheitä, jotka kaipaavat lisää tilaa ja omaa pihaa, toteaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen
 
– Korona-aika ja etätyön yleistyminen ovat muuttaneet ihmisten asumispreferenssejä. Monet haluavat vaihtaa kerrostalokodin keskustassa vähän isompaan pihalliseen asuntoon, joka sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien äärellä, Rantanen jatkaa.
 
– Tapanilan suosiota selittää myös alueen erinomainen sijainti raideyhteyksien välittömässä läheisyydessä, sanoo Sainomaa. – Alueelta haetaan paljon myös perhekokoisia rivitaloasuntoja. Asumismuodosta riippumatta kohteet, joissa on pienikin oma piha ja autopaikka, autotalli tai -katos kiinnostavat ostajia.

Kaavoitusta on tehostettava viivyttelemättä 

– Nyt olisi todella tärkeää nopeuttaa ja tehostaa kaavoitusta koko pk-seudulla, jotta rakentamisen rattaat saadaan täällä kunnolla pyörimään ja vanhentunutta pientalokantaa päästään uudistamaan, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Pientalokauppaa tehdään koko ajan. Kysyntää, maksajia ja rakentajia riittää erikokoisille tonteille.
 
– Tarvitsemme kipeästi tehokkaampaa kaavoitusta, jossa esimerkiksi tonttien tehokkuuslukuja koskevia päätöksiä tehtäisiin laajempia alueita koskien kerralla. Näin säästettäisiin paitsi aikaa, myös kaavoitus- ja rakennusvalvontaviranomaisten resursseja, Jäntti jatkaa.
 

Lisätietoja:

Teemu Sainomaa

Yrittäjä, LKV | Sp-Koti Helsinki, Tapanila

puh. 0400 600 838,

teemu.sainomaa@spkoti.fi

 

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista