Keihäänheittäjän haaveita ja unelmia

Keihäänheittäjän haaveita ja unelmia

Viime vuoden lopulla mediassa nostettiin esiin varsin arkaluontoinen asia, josta ei aiemmin ole juurikaan puhuttu: urheilijoiden taloudellinen tilanne ennen huipputason saavuttamista. Toimeentulo on kiinni siitä, millainen markkina-arvo urheilijalla on, ja miten hän onnistuu herättämään sponsoreiden mielenkiinnon.

– Tähän vaikuttavat omalta osaltaan myös urheilulaji ja kisamenestys, kuin myös urheilijan persoona, arvioi huippu-urheilijoidemme kärkikaartiin kuuluva keihäänheittäjä Antti Ruuskanen.

Kun urheilu-ura päättyy…

Itsekin olen aikoinaan joutunut käymään urheilun rinnalla osa-aikaisesti töissä. Kun keihäs alkoi lentää yli 80 metriä, tilanne helpottui. Menestys luonnollisesti lisää urheilijan markkina-arvoa ja sitä kautta auttaa mahdollistamaan sataprosenttisen urheilemiseen keskittymisen, Antti kertoo. Motivaatiota keihäänheittoon riittää edelleen. Tähtäin on vajaan neljän vuoden päässä Tokion olympialaisissa. Sen jälkeen katsotaan, riittääkö terveyttä ja nälkää tällä saralla.

Jokaisen urheilijan aktiiviura päättyy aikanaan. Sitä varten on hyvä olla suunnitelma. Henkilökohtaisesti koen liikunnan ja urheilun niin tärkeiksi asioiksi, että niihin todennäköisesti liittyy myös oma uran jälkeinen tulevaisuuteni.

Ammattilaisia ympärillä

Menneiden vuosien kokemus on opettanut ajattelemaan elämää kauaskantoisemmin ja valitsemaan luotettavat tahot yhteistyöhön. Olen kiitollinen siitä, että ympärilläni on tätä nykyä ammattitaitoisten ihmisten verkosto, joka auttaa arjen pyörittämisessä ja kantaa huolta nykyhetken lisäksi myös tulevaisuudestani. Voin huoletta suunnata oman energiani täysimääräisesti keihäänheittoon.

Haaveista totta

Myös urheilijan elämässä pankilla on tärkeä rooli raha-asioiden luotettavana, aina apua antavana asiantuntijana. – Pankista saatavat taloudelliset neuvot, ohjeet ja opastukset varmistavat parhaimmat tavat säästää ja sijoittaa. Järkevän taloudenpidon ja pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen työn avulla jokainen onnistuu tekemään haaveistaan totta.

Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista