Kodin arvostus kasvaa maailmalla

Lumilautailija Rene Rinnekangas: Kodin arvostus kasvaa maailmalla

Iisalmelainen 17-vuotias lumilautailun nuorten olympiamitalisti viihtyy kisamatkoilla maailmalla, mutta iloitsee aina myös kotiinpaluusta. Haaveissa on ammattilaisura. Viime vuonna Norjan Lillehammerissa nuorten talviolympialaisissa pronssimitalin slopestylessä pokannut Rene Rinnekangas reissaa lumilautamaajoukkueen mukana ympäri maailmaa.

– Olen jopa enemmän reissussa kuin koulussa, Vuokatin urheilulukiossa opiskeleva Rene vahvistaa.

– Viime kesänä olin Australiassa puolitoista kuukautta ja nyt olen lähdössä maailmancupin kisoihin Jenkkeihin, hän jatkaa.

Lumilautailussa on Renen mukaan erityisen hienoa se, että porukka on kuin yhtä suurta perhettä.

– Kaikki auttavat ja tukevat toisiaan. Kun esimerkiksi yhden laskijan lauta ei luistanut, sen vahasi ihan eri maan valmentaja.

Kodin arvostus kasvanut

Kisamatkoilta kotiinpaluu tuntuu silti aina hyvältä. Vuokatti opiskelijasoluineen on ok, mutta oikea koti on Iisalmessa. Yhtä lailla Rene viihtyy perheen mökillä, joka sekin on Iisalmessa.

– Perhe on minulle tosi tärkeä, ja siksi on ihan mahtava tulla reissusta kotiin. Kotia ja perhettä olen oppinut arvostamaan entistä enemmän, koska olen niin paljon poissa. Kun tavallisesti pitää itse laittaa ruokaa ja pestä pyykit, on kiva päästä välillä äidin hemmoteltavaksi. Muutenkin on tietty hienoa, että vanhemmat tukevat urheilu-uraani, luottavat ja kannustavat, Rene kiittelee.

Pitkät lomat parasta

”Ihan parasta” kotiinpaluu on Renelle silloin, kun tulossa on pidempi loma ja hänen Kuopiossa opiskeleva veljensä Rikokin tulee Iisalmeen. Ohjelmaan kuuluu kaikennäköistä aktiviteettia, talvella muun muassa lautailua kaduilla ja rinteessä sekä kesällä rullalautailua, golfia ja mökkeilyä.

– Lisäksi soitan akustista kitaraa. Erityisesti tykkään Bob Dylanista sekä Guns N’ Rosesista, jonka keikalle ollaan kesällä menossa Rikon kanssa.

292crew esittää

Rene ja Riko tekevät myös lyhytmuotoisia lumilauta-elokuvia 292crew-ryhmän kanssa. (292-numerosarja on poimittu Lordin euroviisuvoiton pistemäärästä). Videoita löytyy sekä Vimeosta että YouTubesta.

– Kuvaillaan kaupungilla erilaisia ”spotteja” eli paikkoja, lasketaan esimerkiksi portaiden käsikaiteita. Moni ei taida edes tietää, miten paljon kaikkea kivaa lautailuun liittyy ja miten montaa eri reittiä voi päästä lajissa eteenpäin. Kuvauspuoli on minulle lautailussa yksi tärkeä juttu.

Hyvän fiiliksen tuoja

Renen haaveissa on maailmanluokan kisamenestys, mutta sitäkin enemmän hän toivoo olevansa jonain päivänä ammattilautailija.

– Olisi hienoa olla joukosta erottuva laskija, josta jengi tykkää ja saa hyviä fiiliksiä sekä videoiden kautta että livenä, Rene Rinnekangas unelmoi.

 

Rene Rinnekangas finaaliin Mammothin maailmancupissa. Nuori laskija oli suomalaisista ainut. #slopestyle #lumilautailu. Mammothin slopestylen finaalipaikka on 17-vuotiaalle Rene Rinnekankaalle uran ensimmäinen maailmancupissa.

Rene Rinnekangasta voi seurata myös instagramissa.

Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista