Me valmennamme uusia pankkialan ammattilaisia tukemaan sinua talousasioissa jatkossakin

Erilaiset harjoitteluohjelmat, kuten liikunta-, ruokailu- ja nukkumisohjelmat ovat nykyään IN. Niinpä mekin Someron Säästöpankissa päätimme laittaa oman harjoitteluohjelman tulille. Saammeko esitellä: Sp-Trainee - ohjelma.

Someron Säästöpankin trainee-ohjelmaan osallistuneet henkilöt.
Kuvassa Janika Kujala (vas.), Emilia Niemelä, Tommi Piilola, Jesse Ahlqvist ja Marika Mäkinen.

Miksi?

Yrityksen aloittaessa harjoitteluohjelman suunnittelua, tulee ohjelman todellinen tarve ja päämäärä olla mietittynä. Lisäksi pitää osata vastata kysymykseen: Miksi?

Someron Säästöpankin henkilöstösuunnittelua tehdessä todettiin, että tulevien vuosien aikana pankki kohtaa selkeitä lisätarpeita niin henkilöstö- kuin osaamistarpeissa. Lähivuosina on tiedossa muutamia eläköitymisiä ja lisäksi uusien konttoreiden avautumisen myötä on tullut tarve uusille rekrytoinneille. Kaiken lisäksi johtoryhmän jäsenillä on omakohtaisia ja erityisen positiivisia kokemuksia siitä, miten omaa osaamista pankin sisällä voi kasvattaa tarttumalla erityyppisiin työtehtäviin. 

Nämä asiat vauhdittivat päätöstä sille, että pankki lähti rakentamaan omaa Trainee-ohjelmaa. Samalla päätettiin ottaa mukaan nopeasti kasvava Sp-Isännöintipalvelut, jossa on tulevaisuuden tekijöille paljon töitä tarjolla.

Tahdomme lisää osaavia säästöpankkilaisia joukkoomme

Jotta harjoitteluohjelmasta saa kaiken hyödyn irti, tulee tavoitteen olla kristallinkirkas kaikille. Ja meillehän sehän oli: tahdoimme lisää osaavia Säästöpankkilaisia joukkomme. 

Sopivimmat henkilöt Trainee-ohjelmaan valikoituivat asenteen, motivaation, tahtotilan ja persoonan avulla. Valitsimme kolme harjoittelijaa pankin puolelle ja yhden isännöintiliiketoimintaan.

Trainee-ohjelman sisältö

Trainee-ohjelman sisältö koostui varsinaisesta päätehtäväalueesta sekä lisäksi monista eri tutustumispäivistä. Traineet tutustuivat mm. Sp-Kotiin, useampaan eri säästöpankkiin, Säästöpankkipalveluihin sekä pankin omiin eri liiketoiminta-alueisiin. Harjoittelujakso oli ikään kuin näköala pankkimaailmaan ja koko Säästöpankkiryhmään. Jatkon kannalta kokonaisuuden ymmärtäminen luo traineelle uusia mahdollisuuksia sekä syventää oman osa-alueen osaamista. 

Osaamisen jatkuminen

Pankille tärkeintä oli Trainee-ohjelman kautta vahvistaa pankkitoiminnan osaamisen jatkuminen. Jälkikäteen voimme ilolla todeta, että Trainee-jakso kannatti ehdottomasti järjestää. Saimme harjoittelijoilta positiivista palautetta jakson laaja-alaisesta sisällöstä. Yksi ja ehkä tärkein onnistumisen mittari on se, että työsuhde jokaisen neljän Traineen kanssa jatkuu. Janika, Emilia, Tommi ja Jesse ovat 140-vuotiaan Someron Säästöpankin ensimmäisen Trainee -ohjelman harjoittelijat. Jakso kesti 4kk, marraskuun 2020 alusta helmikuun 2021 loppuun.

Me valmennamme meille uusia Säästöpankkilaisia, jotta voimme valmentaa Sinua talousasioissa jatkossakin!

 

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaa,
Marika Mäkinen, projektikoordinaattori

Julkaistu

Ajankohtaista