Yrittäjän päivä

Lauantaina 5.9.2020 vietetään jälleen kansallista yrittäjän päivää. Tänä vuonna siihen onkin mielestäni erityistä aihetta.

Kalle Lepola - Someron Säästöpankki

Korona, reagointi muuttuneessa tilanteessa 

Korona tuli ja pysyy osana arkeamme ainakin toistaiseksi. Monille poikkeuksellisen vaikea vuosi on aiheuttanut ylimääräisiä harmaita hiuksia, kun liiketoiminnan edellytykset ja tulovirta laskivat merkittävästi. Pelko ja varovaisuus leimaa ajan henkeä niin kuluttajien kuin yrittäjien keskuudessa. On kuitenkin hienoa huomata, kuinka koko yhteiskunta on ollut mukana selättämässä ongelmaa. Yritystuet ja kaikkien rahoituslaitosten myöntämät lainajoustot ovat osaltaan auttaneet yritysten selviytymistä yli vaikean ajan. Tärkeimpänä tekijänä kuitenkin yrittäjien omat toimet ja nopea reagointi muuttuneessa tilanteessa.    

Uuden edessä

Mutta ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Kuinka monta autossa istuttua tuntia eli työaikaa onkaan säästynyt, kun erilaiset palaverit ja kokoukset on siirretty pääosin verkkoon. Suomalaiset ovat löytäneet kotimaanmatkailun ulkomaan matkailun sijaan. Monissa yrityksissä uusi tilanne on käynnistänyt kehitystyön, jolla toimintaa muutetaan uuteen suuntaan, käynnistetty kokonaan uusia liiketoimintoja tai vanhaa toimintaa on kehitetty tehokkaammaksi, kannattavammaksi ja laadukkaammaksi. Vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Yrittäjän iso työmaa

Toiminnan jatkuva kehittäminen onkin yksi menestyksen tae. Yrittäjä vastaa usein yksin yrityksensä talousasioista, liiketoiminnan kehittämisestä ja – suunnittelusta, myynnistä ja markkinoinnista, henkilöstöasioista jne jne… Aika iso työmaa kenelle tahansa? Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla! 

Luin Hämeen Sanomien artikkelia Hallituksesta hyötyä hyvinkin pienelle yritykselle (11.8.2020). Yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi. Arjen työkiireiden keskellä toiminnan kehittäminen unohtuu helposti tai ajatellaan…sitten joskus, kun on aikaa. Onko sitä koskaan? Suosittelen ottamaan hallitustyöskentelyn osaksi aktiivista yrityksen toimintaa ja olen ilokseni huomannut, että ulkopuolisen ammattilaisen ottaminen mukaan hallitukseen on yleistymässä. Suomessa on paljon erilaista osaamista ja henkilöitä, jotka haluavat tätä osaamistaan hyödyntää yritysten menestyksen eteen. Esimerkkinä erään yritystoimintansa myyneen yrittäjän sanoin: ”Olisi mukava olla vielä jollain tavalla mukana liike-elämässä, ettei vallan sammaloidu.”. 

Hyvät yrittäjät nyt on teidän päivänne. Someron Säästöpankki toivottaa menestystä ja intoa tärkeään työhönne. Me tahdomme olla tukemassa kaikin mahdollisin tavoin yrittäjiä – meiltä saat vahvaa asiantuntemusta ja aina henkilökohtaista palvelua. Vastaamme tarpeisiinne ja pankkiimme kohdistuvaan kysyntään kehittämällä toimintaamme koko ajan ja lisäämällä yritysasiakassektorin resursseja. Yritystiimimme on vuoden aikana kasvanut neljällä tekijällä.

Kiitos asiakkaillemme ja tervetuloa uudet yrittäjät. Asiantuntijamme palvelevat Sinua kaikissa yrityksesi taloudellisissa asioissa, ota rohkeasti yhteyttä.

Kalle Lepola
Rahoituspäällikkö, yritysasiakkaat, Fossa, Urjala, Akaa, Somero puh. 029 041 2334


Tiimimme:

Sari Lehtinen
Rahoitusasiantuntija, yritysasiakkaat, Forssa, puh. 029 041 2335

Leena Leppänen
Rahoituspäällikkö, yritysasiakkaat, Urjala, Akaa, puh. 029 041 2353

Minna Launonen 
Rahoitusasiantuntija, yritysasiakkaat, Somero, puh. 029 041 2321

Petteri Elo
Rahoituspäällikkö, yritysasiakkaat, Perniö, Salo, Kemiönsaari, puh. 029 041 2371

Juha Lehto
Rahoituspäällikkö, yritysasiakkaat, Salo, Loviisa, puh. 029 041 2370

Teija Lähteenmäki
Rahoitusasiantuntija, yritysasiakkaat, Salo, puh. 029 041 2366

Heidi Pönni
Rahoitusneuvoja, yritysasiakkaat, Kemiönsaari, puh. 029 041 2384

Terhi Honkonen
Rahoitusneuvoja, yritysasiakkaat, Forssa, puh. 029 041 2331

Esa Eloranta
Rahoitusneuvoja, yritysasiakkaat, Akaa, puh. 029 041 2344

Tuomo Helavirta
Rahoituspäällikkö, yritysasiakkaat, Akaa, Forssa, Urjala, puh.  029 041 2348

 

Liity ilmaiselle yrittäjän tehokurssille

Julkaistu

Ajankohtaista