Första ansvarsöversiken är nu ute – kolla till exempel fondspecifika koldioxsidavtryck

I ansvarsöversikten beskrivs de åtgärder som vidtagits i Sparbankens kapitalförvaltning med avseende på ansvarsfullt investerande, och information om fondernas hållbarhetsindikatorer.

Ansvar har uppmärksammats allt mer bland investeringar. Detta behov har också Sparbankernas Kapitalförvaltning sett till att svara på, och har nu publicerat sin första ansvarsöversikt. Ansvarsöversikten kommer publiceras halvårsvis, och i den beskriver vi de åtgärder som vidtagits inom området för ansvarsfulla investeringar, samt information om fondens hållbarhetsindikatorer.

- Hållbarhetsindikatorer och –rapportering utvecklas konstant, alltså vill vi berätta om våra fonders ansvarsfullhet på ett bättre och mer transparent sätt åt våra kunder, berättar Sb-Fondbolag Ab:s expert inom ansvarsfulla investeringar Anna Varpula.

Sparbankernas Kapitalförvaltning följer principerna för ansvarsfulla investeringar i alla sina fonder. Exempelvis utvidgades utvärderingen och klassificeringen av fondpartner förra året. Dessutom lanserades en årlig undersökning för fondpartners, där temat för undersökningen är för oss något aktuellt eller viktigt. Förra året kartlagde vi bland annat hur fonder följer Global Compact-standarderna för sina investeringar och om de till exempel rapporterar sitt koldioxidavtryck.
 
Fondspecifika koldioxidavtryck liksom till exempel ansvarsresultat och betyg kan också hittas i rapporten.

Se ansvarsöversikten i sin helhet här (på finska).

Vill du att vi ska hjälpa dig att komma i gång med sparande och placerande? Vi är glada att göra det. Vi skräddarsyr en lösning för just dig. Boka en tid eller lämna en kontaktförfrågan så kommer återkommer vi.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare
Sparbanksforbundet anl

Intressant just nu