För inloggning i nätbanken krävs utöver nyckelkodskortet även en tilläggsbekräftelse per sms från och med 9.12.2020

Nyckelkodskortet i pappersformat räcker inte längre för inloggning i nätbanken. Utöver nyckelkodskortet krävs en tilläggsbekräftelse per sms för inloggning från och med 9.12.2020.

Tilläggsbekräftelsen för betalning, som togs i bruk sommaren 2020, utvidgas så att den också gäller inloggning i nätbanken. Orsaken till ändringen är den reglering som gäller alla banker och syftet är att garantera säkerheten vid uträttande av ärenden på nätet. 

Om du inte ännu använder tilläggsbekräftelse ska du så snabbt som möjligt ta den i bruk i din nätbank. Läs anvisningarna om att ta i bruk tilläggsbekräftelse på vår webbplats. Observera dock att det enklaste sättet att logga in i nätbanken är via mobilappen Sparbanken Identifiering.

Logga in i nätbanken med mobilappen Sparbanken Identifiering

Om du har en smartmobil, börja i stället för tilläggsbekräftelse använda mobilappen Sparbanken Identifiering. Mobilappen Sparbanken Identifiering är det enklaste och snabbaste sättet för inloggning i nätbanken, identifiering och bekräftelse av alla nätbetalningar.

Det enda du behöver för att börja använda mobilappen är en smarttelefon och ett nyckelkodskort. Du kan ladda ner appen kostnadsfritt i din appbutik (App Store eller Google Play). Läs anvisningarna om hur du tar i bruk appen Identifiering på vår webbplats

Vid användning av nyckelkodskort krävs tilläggsbekräftelse per sms

Om du inte kan ta i bruk appen Sparbanken Identifiering, kan du även i fortsättningen logga in i nätbanken med nyckelkodskortet, men utöver det krävs en tilläggsbekräftelse per sms. För att kunna fortsätta använda nyckelkodskortet krävs alltså att du i nätbanken tar i bruk tilläggsbekräftelse per sms senast 9.12.2020.

Så här tar du i bruk tilläggsbekräftelse per sms i din nätbank före 9.12.2020

  1. logga in i din nätbank
  2. klicka på ditt namn uppe till höger på sidan 
  3. välj textlänken ”Ta i bruk tilläggsbekräftelse” under ”Säker användning” (På företagsnätbanken ”SMS-tilläggsbekräftelse”)
  4. skriv in ditt mobiltelefonnummer i fältet som öppnas och godkänn anvisningarna för tilläggsbekräftelse 
  5. bekräfta det mobiltelefonnummer du angett genom att klicka på den gröna Bekräfta-knappen  
  6. du får ett textmeddelande till din telefon, som börjar med ordet Meddelande-ID  
  7. mata in den 6-siffriga säkerhetskoden i meddelandet i textfältet under ditt telefonnummer i nätbanken och klicka på Bekräfta 
  8. som en bekräftelse på att ditt mobiltelefonnummer sparats i vårt system visas texten ”Tilläggsbekräftelsen registrerad på mobilnumret 0123456789”
  9. du har nu tagit i bruk tilläggsbekräftelsen av betalningar, och kan fortsätta använda ditt nyckelkodskort i kombination med sms-bekräftelser för att bekräfta betalningar.

Tilläggsbekräftelse per sms kommer att krävas efter 9.12.2020 på nätbankens inloggningssida. Läs närmare anvisningar om att ta i bruk tilläggsbekräftelse på vår webbplats.

Läs mer om den kommande ändringen: www.saastopankki.fi/tillaggsbekraftelse

Om du behöver mer information eller hjälp med förändringen, kontakta vår kundtjänst via chatten, ett meddelande i nätbanken eller per telefon på 010 773 6777*(vardagar kl. 8–20), eller besök närmaste kontor.

*8,35 c/samtal + 16,69 c/min (moms 24 %) när du ringer från en finländsk fast telefonanslutning eller mobiltelefonanslutning. 

 

 
Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare
...