Utöver nyckelkodskortet krävs en bekräftelse per sms för kortbetalningar på nätet från och med 25.10.

Ett nyckelkodskort i pappersformat räcker inte för att bekräfta kortbetalningar på nätet och i mobilappar. Utöver nyckelkodskortet krävs tilläggsbekräftelse per sms från och med 25.10.2020.

Orsaken till ändringen är den reglering som gäller alla banker och syftet är att garantera säkerheten vid uträttande av ärenden på nätet. Om du inte ännu använder tilläggsbekräftelse ska du så snabbt som möjligt ta den i bruk i din nätbank. Läs anvisningarna om att ta i bruk tilläggsbekräftelse på vår webbplats.   

Ta i bruk mobilapplikationen Sparbanken Identifiering 

Om du har en smarttelefon, rekommenderar vi att du i stället för tilläggsbekräftelse laddar ner mobilapplikationen Sparbanken Identifiering. Mobilappen Sparbanken Identifiering är det enklaste och snabbaste sättet att bekräfta betalningar och identifiera dig i webbtjänster.   

Det enda du behöver för att börja använda mobilappen är en smarttelefon och ett nyckelkodskort. Appen kan laddas ner kostnadsfritt från din appbutik (App Store eller Google Play). Läs anvisningarna om hur du tar i bruk appen Identifiering på vår webbplats.

Om du vill fortsätta använda nyckelkodskortet efter 25.10.2020   

Om du av någon orsak inte kan ta i bruk appen Sparbanken Identifiering, kan du också i fortsättningen bekräfta dina kortbetalningar på nätet eller i mobilappar med nyckelkodskortet i pappersformat. Om du vill fortsätta använda nyckeltalskortet ska du ta i bruk tilläggsbekräftelse per sms i din nätbank. Tilläggsbekräftelse per sms för kortbetalningar på nätet när du använder ett nyckelkodskort blir obligatoriskt från och med 25.10.2020.  

Så här tar du i bruk tilläggsbekräftelse av betalningar i din nätbank  

 1. logga in i din nätbank  
 2. klicka på ditt namn överst till höger på sidan  
 3. välj textlänken ”Ta i bruk tilläggsbekräftelse av betalningar” under ”Säker användning”  
  (På företagsnätbanken ”SMS-tilläggsbekräftelse”) 
 4. skriv in ditt mobiltelefonnummer i fältet som öppnas och godkänn anvisningarna för tilläggsbekräftelse  
 5. bekräfta det mobiltelefonnummer du angett genom att klicka på den gröna Bekräfta-knappen  
 6. du får ett sms till din telefon, som börjar med ordet Meddelande-ID  
 7. mata in den 6-siffriga säkerhetskoden i meddelandet i textfältet under ditt telefonnummer i nätbanken och klicka på Bekräfta  
 8. som en bekräftelse på att ditt mobiltelefonnummer sparats i vårt system visas texten ”Tilläggsbekräftelsen registrerad på mobilnumret 0123456789” 
 9. du har nu tagit i bruk tilläggsbekräftelsen av betalningar, och kan fortsätta använda ditt nyckelkodskort i kombination med sms-bekräftelser för att bekräfta betalningar.   

Ta alltså i bruk tilläggsbekräftelse av betalningar så snart som möjligt, men senast 25.10.2020. På så sätt säkerställer du att du kan göra kortbetalningar på nätet även i framtiden. Läs mer www.saastopankki.fi/tillaggsbekraftelse 

Om du behöver mer information eller hjälp med förändringen, kontakta vår kundtjänst via chatten, ett meddelande i nätbanken eller per telefon på 010 773 6777* (vardagar kl. 8–22), eller besök närmaste kontor.
 
*8,35 c/samtal + 16,69 c/min (moms 24 %) när du ringer från en finländsk fast telefonanslutning eller mobiltelefonanslutning.  
 

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu