Duudsonit-stunttiryhmän HP Parviainen: ”Usko aina itseesi ja tee töitä tavoitteidesi eteen”

HP Parviainen vaihtoi opettajan uran stunttihommiin ja lähti rämäpääporukan kanssa valloittamaan maailmaa kamerat kainalossa. Uran varrelle on mahtunut monenlaista ja välillä epäonnistuminen on osoittautunut ensimmäiseksi askeleeksi suurimpaan onnistumiseen.

Duudsoneiden HP Parviainen puhui Säästöpankin Hullun hommaa -yrittäjätilaisuudessa.

– HP Parviainen, pitikö Duudsoneista ikinä tulla näin iso juttu? 

Tavoitteissa on se jännä juttu, että kun ne saavuttaa, ne jatkavat matkaansa. Olimme kaveriporukka, jotka tahtoivat saada oman tv-ohjelmansa. Päätimme, että into korvaa osaamisen puutteen. Pääsimmekin tekemään omaa ohjelmaa, mikä oli huikeaa – mutta jossain vaiheessa alkoivat kommentit, että eiköhän tuo teidän homma ole jo nähty. Mietimme, että mutta tätähän me tahdomme. Ei kai kukaan ulkopuolelta voi sanoa, mitä saa tavoitella? Lopulta päätimme viedä homman maailmalle ja tavoitteet kasvoivat edelleen. 

– Mitä menestyminen on vaatinut? 

Sitä, että olemme laittaneet kaiken peliin. Ihan kaiken. Meidän tapauksessamme se vaatii stunttitemppuja, eli fysiikka on ollut kovilla. Olemme käyttäneet myös mielettömän paljon aikaa ja tehneet älyttömän määrän töitä. Kaikki se aika on ollut pois perheeltä, ystäviltä, harrastuksista – mutta olemme alusta asti nauttineet kuvaamisesta niin paljon, että tämä oli ainoa tapa selvittää, mihin asti pääsisimme. 

On hyvä muistaa, etteivät asiat tapahdu yhdessä yössä. Määrätietoisuus ja pitkäjänteisyys tekemiseen ovat olleet meilläkin avainasemassa. Muun muassa Amerikassa vietimme paljon aikaa vain etsien kontakteja. 

– Kuinka suuria taloudellisia riskejä olette joutuneet ottamaan?

Riskinotto on ollut myös taloudellista. Yhdessä vaiheessa laitoimme kaikki tuotantoyhtiömme Rabbit Filmsin rahat kansainvälisen tuotantokauden kuvaamiseen. Emme olleet vielä saaneet rahoitusta, mutta päätimme, että kuvataan silti! Rahoitusta haettiin lopulta monista pienistä puroista.

Vastoinkäymiset eivät loppuneet tietenkään siihen: olimme saaneet Yhdysvalloista MTV:ltä vihreää valoa pilottijakson kuvaamiseen ja heinäkuussa piti päästä kuvaamaan pilotti. Pojat menivät edeltä ja minun piti mennä perästä, kunnes yhtäkkiä kanava ilmoitti vaihtavansa profiilia ja keskittyvänsä naisyleisölle suunnattuihin ohjelmiin. No, pääsimme sitten kuitenkin lopulta kanavalle, USA:n polttomerkit takapuolissa, koska halusimme niillä osoittaa, että olimme tosissamme. 

– Millainen rooli verkostoilla ja kumppaneilla on ollut kokonaiskuvassa?  

Kaikessa yrittämisessä tarvitaan ihmisiä, jotka tukevat ja kannustavat ja saavat esiin voimavarat, joita ei itsekään näe. Meillä on ollut lukuisia tahoja, jotka ovat auttaneet matkan varrella. Isoin tuki ovat tietenkin ihmiset, jotka seuraavat meitä. Mikään ei ole mahdotonta, jos uskot itseesi, olet valmis tekemään töitä tavoitteidesi eteen, uskallat pyytää apua – ja olet läsnä tässä ja nyt.  

– Mitä antaisit neuvoksi ja inspiraatioksi muille yrittäjille?   

Itse uskon siihen, että jos joku asia näyttää kaatuvan, tuolla edessä on aina jotain hyvää, vaikkei sitä nyt näe. Toteutimme jenkeissä sitä, mitä eniten tahdoimme, mutta kevään jälkeen olimme fyysisesti huonossa kunnossa, Jarno sai burnoutin, työmäärä ja paine olivat liian isot eikä tullutkaan kakkoskautta MTV:lle. Palasimme Suomeen miettimään, mitä seuraavaksi. Pistimme kaikki skenaariot pöydälle ja hyväksyimme senkin vaihtoehdon, että lopetetaan. Kaikista ohjelmaideoista ”Duudsonit tuli taloon” on lopulta mielestäni meidän paras ohjelma. Suurin epäonnistuminen johti lopulta suurimpaan onnistumiseen. 

Tahdotko sparrausta matkallesi yrittäjänä? Jätä yhteydenottopyyntö, niin Säästöpankin yritysasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian
Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista