Hannelesta piti tulla veturinkuljettaja, mutta toisin kävi – nyt nainen tekee uraa yrittäjänä

Hannele halusi vaihtaa alaa, mutta työtoverin lausahdus sai naisen miettimään asiaa uudelta kantilta. Suuntaa hän vaihtoikin, mutta palkkatyöläisestä yrittäjäksi.

Hannele Hukkanen

Vielä viime vuonna Kuopiolainen Hannele Hukkanen etsi tietoa siitä, miten hän pääsisi aloittamaan veturinkuljettajana. Hukkanen työskenteli silloin vielä perhetyön parissa, mutta mielessä oli muhinut muutos jo jonkin aikaa. 

Muutos kyllä toteutui, mutta ei siihen suuntaan, mihin Hukkanen oli sitä ensin kaavaillut. Sen sijaan hänestä tuli perhetyöyrittäjä. Hukkanen perusti osakeyhtiön vuoden 2019 loppupuolella.

- Se, mikä sai minut muuttamaan mieleni uranvaihdoksen suhteen, oli entinen työkaverini. Hän sanoi kerran, että hänestä tuntuu minulla olevan vielä todella paljon annettavaa perhetyön parissa. Se sai minut miettimään asiaa uudelta kantilta, ja niin ryhdyin yrittäjäksi, Hukkanen kertoo. 

Hukkanen perusti yrityksensä Kanssas Oy:n, joka tarjoaa perhetyöostopalveluita muun muassa kaupungille. Tuore yrittäjä tuli hakemaan inspiraatiota ja verkostoja pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetusta Tahdo uudistua –starttitapahtumasta, joka pidettiin Kuopiossa tammikuun 2020 loppupuolella. 

Yrittäminen – kuinka mahtavaa, mutta samalla pelottavaa

Hukkanen työskentelee tällä hetkellä yksin. Se tarkoittaa sitä, että hänen on pitänyt ottaa selvää kaikesta itse. 

- Se on toisaalta mahtavaa, mutta toisaalta todella pelottavaa. Ei ole ketään kumppania, jolta voisi kysyä asioista vaan kaikki pitää päättää itse, hän pohtii. 

Tuore yrittäjä kertoo kuitenkin olevansa onnellisessa asemassa sen suhteen, että hänen perhepiirissään on monia yrittäjiä, joten hän on kasvanut yrittäjien arjen keskellä. Oma toimisto sijaitsee kotona, jossa hän työskentelee arkisin. 

Yrityksen perustaminenkaan ei tapahtunut kaikista parhaimpaan aikaan, koska kaupungilla oli juuri voimassa ostokielto. Hän kuitenkin uskoo, että asiat järjestyvät hiljalleen. 

Tahdo uudistua vastaa yrittäjien tarpeisiin 

Tahdo uudistua on maksuton liiketoiminnan uudistamiseen keskittyvä ohjelma pk-yrityksille. Sen tavoitteena on innostaa yrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa sekä tarjota uutta puhtia yrittämiseen.  

Uudistumiseen löydät apua muun muassa verkkosivuiltamme, mutta voit myös osallistua maksuttomiin starttitapahtumiin, josta saat käytännön vinkkejä sekä pääset verkostoitumaan muiden paikallisten yrittäjien kanssa. 

Tahdotko sparraavan pankkikumppanin yrityksellesi? Ota yhteyttä. Yritysasiakkaidemme tyytyväisyys on alan huippuluokkaa. (EPSI Rating 9/2019).

Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista