Aito Säästöpankki investoi voimakkaasti tulevaisuuteen ja digitaaliseen asiakaskokemukseen

Aito Säästöpankin alkuvuosi 2019 sujui reippaan kasvun ja uudistuksen tiellä. Pankin liikevoitto kasvoi 4,2 miljoonaan euroon, mikä on yli kaksinkertainen vuoden takaiseen (2,0) verrattuna ja tase kasvoi 710 miljoonaan euroon, joka on 2 % suurempi vuoden takaiseen verrattuna. Luottokanta kasvoi vilkkaana käyneen asuntolainakaupan siivittämänä 7,3 % ja asiakasvarat lisääntyivät 5,1 %. Pankki sai alkuvuoden aikana 1 541 uutta asiakasta.

Aito Säästöpankin liikevoitto kipusi vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana 4,2 miljoonaa euroon, joka oli 2,2 miljoonaa euroa suurempi kuin vertailukaudella. Liikevoiton merkittävään kasvuun vaikuttivat korkokatteen ja palkkiotuottojen kasvu, hallinto- ja henkilöstökulujen pieneneminen sekä pankin oman sijoitustoiminnan tuotot.

”Kasvamme tavoitteidemme mukaisesti ja jatkamme strategiamme mukaisia panostuksia asiakaskokemuksen ja etenkin digitaalisten palveluidemme kehittämiseen. Meillä on käynnissä Säästöpankkiryhmän historian suurin uudistus, kun uudistamme peruspankkijärjestelmämme. Uudistuksien ja investointien avulla varmistamme laadukkaan, turvallisen ja henkilökohtaisen palvelun ja korkealaatuisen asiakaskokemuksen kaikissa asiointikanavissa, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kertoo. 

Alkuvuoden aikana Aito Säästöpankissa on otettu käyttöön verkkotapaamiset sekä uusi henkilöasiakkaiden mobiilisovellus.

”Uuden Säästöpankki Mobiilisovelluksen kaveriksi kannattaa ehdottomasti ladata Säästöpankki Tunnistus –sovellus, jonka avulla pankkiasioiden hoito ja sähköinen tunnistaminen onnistuvat jatkossakin turvallisesti”, opastaa Ahonen viitaten samalla syyskuun puolessa välissä voimaan astuvaan, sähköistä tunnistamista määrittelevään eurooppalaiseen maksupalveludirektiiviin.

Paikallisen ja taloudellisen hyvinvoinnin asialla

Aito Säästöpankille paikallisuus on tärkeä arvo, ja tämä näkyy muun muassa pienten ja keskisuurien yritysten rahoittamisena, läsnäolona toimialueen tapahtumissa sekä vapaaehtoisvoimin pyörivien yhdistysten tukemisena. Kesäkuussa 16 pirkanmaalaista yhdistystä vastaanotti Aito Säästöpankilta Hyviä tekoja –lahjoituksia, joiden yhteenlaskettu summa oli 10 000 €.

”Hyviä tekoja -kampanjan lisäksi teemme vuosittain lukuisia hyviä tekoja tukemalla paikallisia urheilijalupauksia, valmentamalla heidän talouttaan sekä tukemalla lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Omistajasäätiömme Ikaalisten ja Luopioisten säästöpankkisäätiöt jakavat lisäksi vuosittain apurahoja ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään”, valottaa Ahonen. 

”Säästöpankkiaatteen mukaan tahdomme edistää myös alueellamme asuvien ja yrittävien taloudellista hyvinvointia. Nuoret ovat tässä suhteessa avainasemassa, ja säästöpankkiirimme kävivätkin kevään aikana ahkerasti kouluilla kertomassa oman talouden hallinnasta.”

Aito Säästöpankki on kuluneen kesän aikana tarjonnut konttoreissaan kesätöitä kahdeksalle nuorelle opiskelijalle sekä yhdelle tiettävästi maailman ensimmäiselle some-säästöpankkiirille, jonka erilainen kesätyö on pitänyt sisällään somettamista ja kesätapahtumissa kiertelyä turkoosin Säästöbussin ratissa.

Asuntokaupasta vauhtia kasvuun - vastuullisesti

Hiljentynyt asuntokauppa ei näy Aito Säästöpankissa eikä pankin toimialueella toimivissa neljässä yrittäjävetoisessa Sp-Koti-kiinteistönvälitystoimistossa. Aito Säästöpankin asuntoluottokanta kasvoi 12 kuukauden aikana 6,6 %.

”Asuntolainoja on myönnetty reippaaseen tahtiin, ja loppukeväällä ja kesällä tahti vain kiihtyi”, Ahonen iloitsee.

Vaikka uusia luottoja on myönnetty vilkkaasti, ohjaa vastuullisuus Aito Säästöpankin toimintaa myös luotonmyönnössä.

”Jos haettu luotto on liian suuri tai sen myöntäminen aiheuttaa asiakkaalle ylivelkaantumisen riskin, on luoton myöntämättä jättäminen palvelus asiakkaalle – vaikka se ei juuri sillä hetkellä asiakkaasta siltä tunnukaan. Kyky selvitä veloista kunnialla on asiakkaan ja pankin yhteinen etu, Ahonen painottaa.

Käytettyjen asuntojen kauppojen määrä Suomessa vähentyi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan tammi-kesäkuussa 1,2 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

”Sp-Kodilla Pirkanmaan alueella myynnissä olleet kohteet ovat vaihtaneet kevään ja kesän aikana omistajaa sukkelasti. Sp-Kodin käytettyjen asuntojen kauppamäärässä Pirkanmaalla tapahtui alkuvuodesta kasvua 11,5 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Välittäjiemme mukaan tällä hetkellä nopeasti omistajaa vaihtavat realistisesti hinnoitellut ja hyväkuntoiset, 3-4 huoneen rivitaloasunnot Tampereella ja ympäristökunnissa. Edelleen kysytään myös sijoitusyksiöitä sekä vakituiseen asumiseen soveltuvia rantapaikkoja.”

Sp-Koti on Säästöpankkiryhmään kuuluva kiinteistönvälitysketju.

Palkittua varainhoitoa

Euroalueen heikosta talouskasvusta ja vaimeasta inflaatiosta johtuen korkotaso tulee säilymään alhaisena vielä pitkään, ja se jos jokin kannustaa hakemaan talletusten sijaan tuottoja muista sijoitusvaihtoehdoista. Viimeaikaisten kurssilaskujen ansiosta tähän on oivallinen hetki juuri nyt.

”Toukokuun alussa lanseeratuissa Ratkaisurahastoissamme yhdistyy kotimainen salkunhoito, helppous ja kulutehokkuus, ja ne soveltuvat erinomaisesti jatkuvaan säästämiseen. Säästöpankkiiriemme työkalupakeista löytyy osaamista ja erilaisia instrumentteja myös niille, joille varallisuutta on kertynyt jo enemmän. Aktiivinen varainhoitomme ottaa huomioon, tahtooko asiakas sijoituksilleen voimakasta arvonnousua vai pääoman turvaamista. Varainhoitomme kasvoi alkuvuoden 2019 aikana 4,8 %”, Ahonen riemuitsee.

Säästöpankin varallisuudenhoidon ratkaisut ovat menestyneet vertailuissa hyvin ja saaneet osakseen myös tunnustusta. Alkuvuodesta Säästöpankkien Varainhoito valittiin Citywire Nordic Awardseissa parhaaksi suomalaiseksi rahastotaloksi Suomiosake-sarjassa. Lisäksi Säästöpankkien Varainhoidon osakesalkunhoitaja Johan Hamström menestyi parhaana suomalaisena Eurooppa-osakkeiden salkunhoitaja -sarjassa.                     

Lisätietoja:

Pirkko Ahonen | toimitusjohtaja | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | 050 407 0334 | @PankkiPirkko

Aito Säästöpankki toimii Pirkanmaan talousalueella palvellen asiakkaitaan 14 konttorissa 10 kunnan alueella. Kuulumme Säästöpankkiryhmään yhdessä 21 muun paikallisen säästöpankin kanssa. Edistämme yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.  www.saastopankki.fi/aito

Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista