Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta teki vahvan tuloksen koronavuodesta huolimatta

Säästöpankin rahapuu

Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan vuosi 2020 oli onnistunut sekä liiketoiminnan kehityksen että tuloksen näkökulmasta. Korkokate kasvoi vuoden aikana 11,2 % 3,29 miljoonaan euroon ja palkkiotuotot kasvoivat yli 2,6 miljoonaan euroon. Asiakasliiketoiminnan erinomainen kannattavuuskehitys ja sijoitusmarkkinoiden suotuisa vire varsinkin jälkimmäisellä vuosipuoliskolla kasvattivat pankin liikevoiton vuodelta 2020 yli edellisen vuoden tason 1,64 miljoonaan euroon. Samalla pankin vakavaraisuussuhde vahvistui 25,20 %:iin ja luottokanta kasvoi 1,6 % yhteensä 181 miljoonaan euroon.

”Meillä on monta syytä olla tyytyväisiä liiketoimintamme kehitykseen vuonna 2020”, kertoo Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman. ”Koronapandemia yllätti meidät maaliskuussa muun maailman mukana, mutta niin yllättivät myös organisaatiomme ja asiakkaidemme sopeutumiskyky ja muutosketteryys kaikille uudenlaisessa tilanteessa. Nopean digiloikan ohella vastuullisena menestysreseptinämme oli asiakkaidemme kokonaisvaltaisesta taloudellisesta hyvinvoinnista huolehtiminen. Sen merkitys korostuu erityisesti tällaisina epävakaina aikoina”, korostaa Öhman. 

Pankki ennakoi liiketoiminnan positiivisen kehityksen jatkuvan myös vuonna 2021. ”Odotuksenamme on, että rokottamisen eteneminen antaa lähikuukausina reitin vähittäiseen pandemiasta ulospääsyyn ja talouden elpymisen vauhdittumiseen myös koronasta pahimmin kärsineillä aloilla. Luottotappiovarauksia kasvattamalla olemme kuitenkin varautuneet myös haasteisiin, joita odotuksia negatiivisempi talouskehitys esimerkiksi pandemian pitkittymisen myötä voisi tuoda tullessaan”, Öhman toteaa lopuksi. 

 

Tilinpäätös ja toimintakertomus 2020


Lisätietoja:
Ossi Öhman, toimitusjohtaja
+358 44 774 0072
ossi.ohman@saastopankki.fi

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...