Pariskunnasta kasvoi perhe unelmakotiin

Pariskunnasta kasvoi perhe unelmakotiin


Karoliina Markkaselle
ja Ville Saarelalle on tapahtunut reilun puolen vuoden sisällä kaksi elämää hyvään suuntaan mullistanutta asiaa. Pariskunta kasvoi perheeksi, kun Väinö syksyllä syntyi. Jo sitä ennen Karoliina ja Ville löysivät itselleen unelmakodin Jyväskylän kupeesta Muuramesta.

Karoliina Markkanen ja Ville Saarela tunnustautuvat koti-ihmisiksi. Kodin merkitys on kasvanut entisestään sen jälkeen, kun Väinö syksyllä syntyi.

– Pikkumies ja uusi koti ovat parantaneet elämänlaatua valtavasti. Meillä on ihana perhe ja ihana koti, jossa viihdymme todella hyvin. Perheen kesken kotona on hyvä olla, Karoliina ja Ville kuvailevat.

Perheen kasvu johti muuttamiseen

Muutama vuosi sitten rakennettuun Muuramen rivitalokotiin Karoliina ja Ville muuttivat puolisen vuotta sitten kesäkuussa. Aiemmin he asuivat Jyväskylän kaupungin puolella Palokassa kaksiossa hissittömässä kerrostalossa.

– Kun Karoliina alkoi odottaa Väinöä, ajattelimme ensin, että kyllä tässä pärjätään. Mutta aika pian kävi selväksi, että isompi ja toimivampi asunto on saatava. Vähän mietittiin omakotitaloakin, mutta ajateltiin sitten kuitenkin, että rivitalo on tässä vaiheessa meille paras ratkaisu, kerrostalosta seuraava pysäkki, Ville kertoo.

Malliesimerkki helposta kodin vaihdosta

Vanhan kodin myynti ja uuden ostamisen sujui pariskunnalta kuin Strömsössä. Kun päätös muuttamisesta oli tehty ja yhteiset toiveet kartoitettu, Muuramen koti löytyi heti ensimmäisellä asuntokatselmuksella. Kompromissejä ei tarvittu.

– Tultiin yleiseen näyttöön ja ihastuttiin saman tien asunnon väreihin, materiaaleihin sekä siihen, ettei tässä ollut minkäänlaista remontin tarvetta. Isoja Bonuksia olivat myös takka sekä se, että pienessä taloyhtiössä on vain neljä osakasta. Aluekin on viihtyisä ja ympärillä paljon lapsiperheitä, joten Väinölle oli tiedossa paljon leikkikavereita.

Joustavat lainaneuvottelut

Muuramen asunnon näyttötilaisuudessa Karoliina ja Ville tapasivat SP-Kodin kiinteistönvälittäjän, jonka kanssa sovittiin vanhan asunnon arvioinnista ja myynnistä.

– Se meni todella nopeasti. Teimme kaupat ensimmäisen katsojan kanssa, Karoliina selvittää.

Asuntolainatarjouksen kaksikko pyysi kolmesta eri pankista.

– Lainan otimme Säästöpankki Optiasta, jonka tarjous oli meille paras. Neuvottelut kuukausilyhennyksistä ja muista lainaehdoista sujui todella joustavasti, Ville kiittelee.

 

Varaa sinäkin aika lainaneuvotteluun lähimpään säästöpankkiin: www.saastopankki.fi/varaa-aika

Julkaistu

Ajankohtaista