Olohuoneen yksi seinä vihreäksi ja toiselle seinälle puuterin punertavaa.

– Vuosi 2018 tuo värit takaisin kodin sisustamiseen, paljastavat kuopiolaiset sisustussuunnittelijat Tiina Ruotsi ja Mervi Halonen.

 Kevään lähestyessä ja auringonvalon lisääntyessä meistä yksi jos toinenkin alkaa katsella ympärilleen ja kaivata kotiin piristävää ilmettä – erilaisia verhoja tai mattoa, kenties myös uutta tapettia tai maalia seiniin.

Pitäisikö noudattaa meille suomalaisille niin kovin tuttua ja turvallista valko-harmaata linjaa, vai uskaltaisiko tehdä rohkeamman valinnan värien suhteen? Minkälaisia vinkkejä ja ideoita antavat alan ammattilaiset?

Vihreää, taitettua punaista ja sinistäkin

Kuopiolaiset sisustussuunnittelijat Tiina Ruotsi ja Mervi Halonen kannustavat sisustajia värien käyttöön. Sisustamisessa trendit muuttuvat hitaammin kuin muodin saralla, mutta nyt tapahtumassa on suuri käänne.

– Pitkään kestänyt skandinaavinen valkoisen ja harmaan valtakausi on väistymässä ja värit tekevät paluuta sisustamiseen. Niukka, vähäeleinen ja väritön saa rinnalleen värikylläisen, runsaan ja täyteläisen, kaksikko vahvistaa.

Värit ovat itse asiassa tämän vuoden yksiselitteisin sisustustrendi. Esimerkiksi vihreä näkyy vahvasti niin tapeteissa, maaleissa kuin tekstiileissä. Sininenkin näyttää nyt saavan pitkästä aikaa jalansijaa.

– Trendikkäimpiä ovat kuitenkin taitetut punaiset, kuten tiili, terrakotta ja koralli sekä puuterin sävyt, Mervi kuvailee.

Laajoja väripintoja

Värien käyttö on helpointa aloittaa tekstiileillä, kuten matoilla, verhoilla ja tyynyillä kodin vähemmän näkyvistä tiloista, vaikkapa makuuhuoneesta tai vierashuoneesta. Jos kuitenkin haluaa olla mukana ajan aallonharjalla, ratkaisut ovat paljon näyttävämpiä, rohkeampia ja suurieleisempiä.

– Laajat väripinnat ovat hyvin trendikkäitä. Nyt maalataan isot alueet vihreällä, jonka pariksi valitaan esimerkiksi puuterin punertavaa, Tiina vinkkaa.

Messuilta ideoita ja vinkkejä

Sisustussuunnittelijat Tiina Ruotsi ja Mervi Halonen antavat ideoita väreillä sisustamiseen Kuopion Rakenna ja Asu -messujen ohjelmalavalla helmikuun viimeisenä viikonloppuna 24.-25.2. Lavaesiintymisten ohella sisustamisen ammattilaiset ovat messuyleisön tavattavissa Säästöpankki Optian ja Sp-Kodin osastolla molempina päivinä.

– Kannattaa rohkeasti tulla juttelemaan kanssamme, värien käytön lisäksi vaikkapa mäntyportaiden maalauksesta, sisustussuunnittelun hinnoista tai keittiöremontin toteutuksesta. Meiltä saa apua yksityiskohdista kokonaisvaltaiseen suunnitteluun, Tiina ja Mervi lupaavat.