Kuka ajaa turkoosilla Kleinbusilla? No some-säästöpankkiiri tietenkin!

Mikä ihmeen some-säästöpankkiiri? Kesätyöpaikkailmoituksessa ollut titteli nauratti, kiinnosti ja sai hakemaan paikkaa – ja nyt Siri Kurkinen kiertää tapahtumia Volkswagen Kleinbusilla, tuttavallisemmin Säästöbussilla. Kysyimme Siriltä kesätyökuulumisia.

Tamperelainen hallintotieteiden opiskelija Siri Kurkinen on kesätöissä some-säästöpankkiirina Säästöpankissa. Hän kiertää tapahtumia turkoosilla Volkswagen Kleinbusilla, tuttavallisemmin Säästöbussilla.

Moi Siri! Mitä kesätyöhösi some-säästöpankkiirina kuuluu?

– Olen nyt ollut kesätöissä Säästöpankissa nyt 2 kuukautta, aika on mennyt todella nopeasti. Työhöni kuuluu tapahtumissa ja toreilla kiertämistä Pirkanmaan alueella Kleinbusilla yhdessä Säästöpankin ja Sp-Kodin asiantuntijoiden kanssa. Kontaktoin myös tapahtumissa tavattuja nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme. Some-säästöpankkiirina somettaminen kuuluu tietysti työhöni, teen sisältöjä, päivitän somekanaviamme ja myös bloggaan. Heinäkuussa otan koko Säästöpankkiryhmän instatilin haltuuni. 

Mikä on parasta kesätyössä Säästöpankissa? 

– Työ on todella monipuolista ja kivaa – ja työyhteisö on huikea! Työpisteeni sijaitsee Tampereen keskustassa Hallinnon ja liiketoimintatuen tiimissä. Meillä ei ole jäykkää hierarkiaa ja käydään koko porukan kanssa yhdessä syömässä toimitusjohtaja Pirkosta lähtien. Koen, että mielipiteitäni kysytään ja niillä on merkitystä. Saan vaikuttaa itse paljon työhöni ja esimerkiksi ehdottaa tapahtumia, joissa voisimme näkyä. Liukuva työaikakin on plussaa näin aamu-unisena.    

Miten sait kesätöitä?

– Etsin kesätöitä netistä ja some-säästöpankkiirin paikka tuli vastaan. Se kuulosti tosi houkuttelevalta! Haastattelun jälkeen asiat etenivät tosi nopeasti: jo seuraavana päivänä sain tietää, että sain työn ja seuraavalla viikolla allekirjoitin työsopimuksen. On mukavaa saada käyttää oman alan osaamista kesätöissä, opiskelen yliopistolla sekä hallintotieteitä että markkinointia. 

Nouseeko autokuume Kleinbusilla ajaessa? 

– Kleinbusilla ajaminen vaati aluksi totuttelua, mutta on helpompaa kuin ajattelin ja sinne mahtuu kaikki tapahtumassa tarvittavat tavarat hyvin kyytiin. Mutta ei nouse autokuume: en ole ehkä hankkimassa omaa autoa missään vaiheessa, tai korkeintaan sähköauton sitten joskus. Julkisilla pääsen hyvin joka paikkaan. Kesän vapaa-ajan suosikkikulkupelini on sähköpotkulauta.  

Mitä tahdot tulevaisuudeltasi?

– Minulle tahtominen tarkoittaa sitoutumista ja päämäärätietoisuutta. Tahdon esimerkiksi lähteä vaihtoon, mutta silti haluan valmistua tavoiteajassa. 

Minulla on vahvat arvot, joiden pohjalta toimin aina, myös työpaikkaa valitessa. Tulevaisuudessa esimerkiksi yritysten vastuullisuuteen liittyvät työtehtävät kiinnostavat. Tahdon myös vaikuttaa ilmastonmuutoksen ehkäisyyn sekä tasa-arvoasioihin. Voisin työskennellä myös ulkomailla, koko maailma on avoinna!  

Kun aloitin kesätyöt, avasin asiakkuuden Säästöpankissa ja sain superhienon koivukortin! ASP-tili minulla oli jo aiemmin ja tavoitteenani on ostaa asunto ensin omaan käyttöön ja sitten myöhemmin sijoitusasunnoksi. Seuraavaksi olisi tarkoitus avata sijoitustili ja aloittaa säästäminen rahastoihin tai johonkin muuhun. Haluan hajauttaa rahat hyvän päivän varalle, kuten meillä sanotaan. 

Millaisia vinkkejä antaisit kesätöitä hakeville? 

– Kaikkein tärkeintä on pysyä omana itsenään ja pitää hyvä asenne. Kun pääset haastatteluun, yritä olla jännittämättä, hengittele rauhassa ja vastaa kysymyksiin omana itsenäsi – hyvin se menee! 

Kiinnostaako työ Säästöpankissa? Katso avoimet työpaikat. 
 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista