Säästöpankkiryhmä ja Nets laajentavat yhteistyötään - tekoäly tuo asiakkaille entistä parempaa turvaa korttimaksamiseen

Säästöpankkiryhmä ja pohjoismaiden johtava maksualan toimija Nets laajentavat yhteistyötään. Uusien edistyksellisten palveluiden myötä Säästöpankin asiakkaiden korttimaksamisen turvallisuus paranee entisestään.

Korttiturvallisuuden merkityksen korostuessa entisestään on Säästöpankkiryhmä ottanut käyttöönsä Netsin tarjoaman edistyksellisen ja reaaliaikaisen palvelun korttiväärinkäytösten estämistä varten. Tekoälyn ja alan kokeneimpien asiantuntijoiden yhteistyöhön perustuva järjestelmä valvoo korttitapahtumia jatkuvasti ja järjestelmä pystyy tunnistamaan epäilyttävät korttitapahtumat huomattavasti aiempaa tehokkaammin.

”Tahdomme tarjota asiakkaillemme entistä turvallisempaa ja sujuvampaa asiointia. Korttiturvallisuuden merkitys korostuu nykyaikana entistä voimakkaammin ja yhteistyön myötä asiakkaamme saavat lisää turvaa korttimaksamiseen”, kertoo korttimaksupäällikkö Hanna Oiva Säästöpankkiryhmästä.

Netsin asema Pohjoismaiden suurimpana ja koko Euroopan toiseksi suurimpana maksualan toimijana tarjoaa ainutlaatuisen määrän dataa tekoälyn hyödynnettäväksi. Nets käsittelee Pohjoismaissa miljardeja korttitapahtumia vuosittain. Näin suuri datamäärä mahdollistaa tekoälyn mahdollisimman tehokkaan toiminnan ja parhaan mahdollisen suojan loppuasiakkaan korttitiedoille.

”Netsin viimeisintä tekniikkaa edustava järjestelmä tuo todellista lisäarvoa sekä pankeille että heidän asiakkailleen. Omien ihmistemme vuosikymmenten kokemus väärinkäytön estämisestä yhdistettynä tekoälyyn ja koneoppimiseen on erittäin tehokas kokonaisuus”, kertoo fraud manager Kalle Varmola Netsiltä.

Huijausyritykset huomataan entistä tehokkaammin

Säästöpankki käyttää jatkossa myös Netsin Consumer Protection -palvelua, joka ehkäisee tilausansoihin, eli esimerkiksi euron kännykkä -tarjouksiin lankeamista. Nets tekee jatkuvaa seurantaa korttitapahtumista ja analysoi samanaikaisesti kortinhaltijoiden lähettämiä reklamaatioita tilausansoja koskien. Näistä syntyy syöte, jolla voidaan tunnistaa tilanteet, jotka näyttävät tilausansoilta ja maksu voidaan estää.

Kortin käyttöä rajoitetaan sulkemisen sijasta

Säästöpankin käytössä on myös Netsin tarjoama Smart Block -palvelu, joka helpottaa kortinhaltijan elämää huomattavasti. Smart Blockin avulla korttia ei tarvitse sulkea kokonaan tilanteissa, joissa korttitietojen epäillään joutuneen vääriin käsiin. Sen sijaan kortin käyttöä voidaan rajoittaa esimerkiksi tietomurron yhteydessä. Kortinhaltija voi käyttää korttiaan tapahtumissa, jotka hän hyväksyy PIN-luvullaan tai verkko-ostoissa pankkitunnuksilla tunnistautuen. Asiakas ei siis joudu pulaan esimerkiksi matkalla, sillä korttia ei suljeta pysyvästi, ennen kuin uusi kortti on toimitettu.

 

Lisätietoa:

Hanna Oiva
korttimaksupäällikkö
Säästöpankkiryhmä
hanna.oiva@saastopankki.fi, 040 770 4899


Kalle Varmola
fraud manager
Nets Denmark A/S Finnish Branch
kalle.varmola@nets.eu, 050 320 6611

 

Säästöpankki

Säästöpankkiryhmä edistää yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat 23 paikallista Säästöpankkia sekä Helsingin Vallilassa toimiva Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja. Säästöpankkiryhmä työllistää noin 1400 ihmistä eri puolilla Suomea.

 

Nets

Me Netsillä uskomme, että yksinkertaisemmat tuotteet ja ratkaisut ovat kasvun ja kehityksen perusta – niin liiketoiminnassa kuin yhteiskunnassakin. 2400:n työntekijän voimin Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa me autamme rahoituslaitoksia, liikeyrityksiä ja kauppiaita ympäri Pohjolaa ja Baltian maita tekemään huomisesta hieman helpomman tarjoamalla verratonta turvallisuutta ja vakautta. Mahdollistamme helpomman huomisen – se pitää meidät liikkeessä.

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista