Pankkitunnuksia kalastellaan nyt myös hakukoneiden avulla

Varo tietojen kalastelua!

Rikolliset kalastelevat pankkitunnuksia tällä hetkellä paitsi sähköpostitse, puhelimitse ja tekstiviestein, niin myös hakukoneiden (esim. Google ja Bing) avulla. Hakukoneiden tulosten klikkaaminen voi ohjata väärennetylle sivustolle, joka muistuttaa aitoa pankin sivua.

Muistathan, että pankki tai viranomaiset eivät koskaan kysy henkilökohtaisia tai yrityksen pankkitunnuksia, salasanaa tai maksukortin tunnuslukua esimerkiksi puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Ole erityisen varovainen kirjautuessasi palveluihin linkkien kautta.

Älä kirjaudu verkkopankkiin hakukoneen tuloksen kautta

Rikolliset ovat onnistuneet nostamaan hakukoneiden tulosten kärkeen pankkien sivuja muistuttavia huijaussivustoja, joilla kalastellaan pankkitunnuksia. Huijaussivulle syötetyt tunnukset ja salasanat päätyvät rikollisten haltuun ja niillä pyritään tekemään petollisia maksuja. 

Kirjautuessasi verkkopankkiin, kirjoita osoite: www.saastopankki.fi kokonaan selainriville itse tai käytä tallennettua kirjanmerkkiä. Jos mahdollista, niin käytä Säästöpankki mobiilisovellusta.

Miten toimia, jos tiedät tai epäilet pankkitunnustesi joutuneen sivullisen ulottuville?

Jos tiedät tai epäilet, että tunnuksesi tai älypuhelimesi ovat joutuneet sivullisen ulottuville, sulje pankkitunnukset välittömästi soittamalla pankkiisi tai pankkitunnusten ja korttien sulkupalveluun 020 333 (ulkomailta +358 20 333). Sulkupalvelu on auki vuoden kaikkina päivinä ja ympäri vuorokauden.

Olemme koonneet ohjeita tietojenkalastelun ja huijauksien ehkäisemiseksi: www.saastopankki.fi/huijausviestit

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista