Sparbanken Privatbank – när du vill få ut mer av din kapitalförvaltning

Nya Sparbanken Privatbank lanserades förra året och gör förvaltningen av dina tillgångar enkelt och tryggt. En personlig privatbankir garanterar bästa möjliga kapitalförvaltning enligt en individuellt upplagd plan.

Zacharias Wickholm arbetar på Sparbankscentralen och ansvarar för utveckling och koordinering av Sparbanken Privatbank.

De medel som förvaltas av Sparbanken har mer än fördubblats under de senaste fyra åren.

”Det innebär att vi har arbetat långsiktigt, både investeringsmässigt och med våra kunder”, säger Zacharias Wickholm, privatbanksansvarig på Sparbanken.

I våras rönte Sparbankens Kapitalförvaltning framgångar i prisutdelningen av Morningstar och Lipper Fund Awards, och enligt EPSI Rating ligger Sparbankens kundnöjdhet i alla kategorier klart över branschgenomsnittet.

I den nya tjänsten Sparbanken Privatbank förenas dessa styrkor på ett ännu mer ambitiöst sätt.

Private banking-tjänster för privatpersoner, företag och organisationer

I Sparbanken Privatbank som öppnades i januari 2020 ingår en personlig privatbankir som agerar rådgivare i alla placeringsfrågor och även när det gäller de övriga banktjänsterna. Du kan enkelt följa utvecklingen av dina placeringar med hjälp av rapporter och analyser som du får av din privatbankir.

Som privatbankskund får du tillgång till Sparbankens bästa förmåner, till exempel olika evenemang och utbildningar. Samarbetet med analysbolaget Inderes bidrar också till en djupare förståelse om placering direkt i finländska aktier.

Sparbanken Privatbank finns tillgänglig för kunderna i sex lokala banker – Aito Sparbank, Lammin Säästöpankki, Liedon Säästöpankki, Västra Nylands Sparbank, Nooa Sparbank och Säästöpankki Optia.

Utöver privatpersoner kan företag och organisationer använda tjänsten för att förvalta tillgångar som överstiger 200 000 euro. 

Service i alla lägen

När du ingår ett avtal om Sparbanken Privatbank går du och din egen privatbankir noggrant igenom dina mål för kapitalförvaltningen. 

Ni tittar även på den allmänna lägesbilden, eftersom din privatbankir inte bara ger dig placeringsrådgivning, utan sköter också kontakten med samtliga andra tjänster i Sparbanken och hos vår samarbetspartner SB-Hem för dig – oavsett om det handlar om finansiering, juridiska tjänster eller en investeringsbostad.

Sparbanken Privatbank är också den perfekta lösningen i den hektiska vardagen för dig som företagare: tack vare ett nära samarbete med Sparbankens kundansvariga för företag kan du sköta både dina egna och företagets ärenden genom din privatbankir.

”Du har alltid bara en kontaktperson, så du vet vem du ska ringa oavsett vilken situation eller vilka frågor som uppstår. Din privatbankir ser till att det tas omhand”, sammanfattar Zacharias Wickholm.

Alltid en helhet som utgår från kunden

Det finns inte bara en Sparbanken Privatbank, utan lösningen byggs upp efter användaren.

”Livet handlar inte bara om de tillgångar man samlat på sig, utan det är också viktigt vilka motiv som finns bakom pengarna och varför”, säger Wickholm. ”Dessa ser olika ut för varje person, och vi vill betjäna kunden på det sätt som önskas.”

Till exempel om du är en aktiv placerare får du den bästa investeringsexpertisen från Sparbanken som stöd för dina beslut. Du kan också välja att låta din privatbankir helt sköta placeringarna åt dig, om du själv inte har tillräckligt med erfarenhet eller tid till det. 

”Privatbankirerna tillhör våra mest erfarna investerare. När vi har hittat en lagom risknivå för dig kommer vi tillsammans fram till lösningar så att du slipper tänka på saken på månadsbasis eller ens på årsbasis.”

När kunden är viktigast höjs ribban hela tiden

Sparbanken Privatbank har redan hunnit få ett fantastiskt mottagande. Tjänsten har byggts upp från grunden utifrån kundernas önskemål, och enligt Wickholm finns det ingen ändpunkt för utvecklingsarbetet.

”Nu var det rätt ögonblick, internt och på marknaden, för en aktör som oss som sätter kunden i fokus på riktigt.”

 

Som kund hos Sparbanken Privatbank får du personlig private banking-kapitalförvaltning för att ta hand om din förmögenhet på bästa möjliga sätt. Du får en egen privatbankir som förvaltar din förmögenhet i enlighet med en individuell plan. Sparbanken Privatbank – personlig och förtroendefull förvaltning av din förmögenhet.

Sparbankens Kapitalförvaltning erbjuder aktiv kapitalförvaltning med beaktande av individuella behov till privatpersoner, företag och institutioner. Vi är en ansvarsfull och helt inhemsk aktör. Vår verksamhetsprincip är ett långsiktigt och nära samarbete med våra kunder.

 

Hur vill du att din framtid ska se ut? Om du sparar långsiktigt, kan fluktuationerna på marknaden utgöra en möjlighet. Sparbankens fonder förvaltas av erfarna och prisbelönta professionella placerare. Boka tid för ett möte – på telefon, på kontoret eller på nätet eller kontakta oss.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu