Taloudellisen hyvinvoinnin tukena

Miten hintojen ja korkojen nousu vaikuttaa talouteesi? Mitä jos jäät työttömäksi tai sairastut vakavasti? Me olemme tukenasi myös silloin, kun taloudellinen tilanteesi yllättäen muuttuu.
Säästöpankki - Puolellasi.

TIEDÄTKÖ TULOSI SAIRAUDEN TAI TYÖTTÖMYYDEN AIKANA? Lainaturvan ja säännöllisen säästämisen avulla mahdollistat arjen jatkumisen uudessa tilanteessa.

KUUKAUSISÄÄSTÄMINEN KANNATTAA LAINAN RINNALLA. SÄÄSTÄMISBAROMETRIMME MUKAAN 73% SÄÄSTÄJISTÄ ON TYYTYVÄISIÄ PÄÄTÖKSESTÄ ALOITTAA SÄÄSTÄMINEN.

Miten laatia oma henkilökohtainen budjetti ja kuinka paljon omista tuloista voi säästää? Alkuun pääset varaamalla ajan säästämisen asiantuntijalle. 

Varaudu taloudellisiin yllätyksiin

Me tahdomme pitää sinusta huolta myös silloin, kun taloudellinen tilanteesi yllättäen muuttuu. Oman talouden tuokiossa keskustelemme kanssasi taloudestasi ja suunnittelemme yhdessä tulevaa. Saat juuri sinun tilanteesi ja tarpeittesi mukaisen ratkaisun, joka tuo turvaa ja suunnitelmallisuutta elämääsi. 

Tiedätkö tulosi sairauden tai työttömyyden aikana?

Mitä jos jotain odottamatonta tapahtuu? Sairaus tai työttömyys muuttavat taloudellisen tilanteen. On hyvä tietää, että näihinkin asioihin voi ja kannattaa varautua esimerkiksi lainaturvalla tai säästämisellä. Olemme koonneet arvion ansiosidonnaisesta päivärahasta eri tuloryhmissä (brutto). Katso, miltä sinun tilanteesi näyttää.

Pitkittyneen sairausloman/työttömyyden vaikutus talouteen:

Arvio ansiosidonnaisesta päivärahasta eri tuloryhmissä (brutto)

 

 Palkka  2 000 € / kk   3 000 € / KK  3 500 € / KK    5 000 € / KK  
 Sairauspäiväraha  1 417 €  1 872 € 1 973 € 2 277 €
 Työttömyyspäiväraha  1 242 € 1 676 €  1 821 € 2 107 € 


Peruspäiväraha on keskimäärin 724 €/kk (ilman korotuksia).

Lähde: www.kela.fi

Kerrytä säästöjä lainan rinnalla

Laina-aikanakin kannattaa säästää. Jokaisen taloudellinen tilanne on erilainen, joten säästötavoitteet on tärkeää suunnitella oman talouden näköisiksi. Säästämällä kerrytät itsellesi taloudellista puskuria, joka on nopeasti käytettävissäsi hyvän tai pahan päivän kohdatessa. Usein suosituksena pidetään, että säästöjä on hyvä olla vähintään kahden tai kolmen kuukauden palkan verran.

Kuukausisäästäminen lainan rinnalla on usein pitkäaikaista säästämistä, jota korkoa korolle -efekti suosii. Kun säästöaika on pitkä, sitä vähemmän markkinoiden äkilliset ja lyhytaikaiset heilahtelut vaikuttavat kokonaisuuteen, eli säästöjesi määrään.

Minkälainen oma taloutesi on verrattuna muihin?

Miten ajattelet oman taloutesi nykytilanteesta? Vertaa sitä muihin suomalaisiin tekemällä lyhyt testi. Vastattuasi kysymyksiin, näet kuvauksen taloudellisen hyvinvointisi eri osa-alueista. Näet helposti, mitä osa-alueita sinun kannattaisi omassa taloudessasi kehittää ja mitä sinun kannattaa tehdä onnistuaksesi. Tee taloudellisen hyvinvoinnin -testi nyt.

Tuotteemme sinun turvaksesi

Olemme sinun tukenasi eri elämänvaiheissa ja tilanteissa. Tarjoamme sinulle turvaa ja huolenpitoa sekä mahdollisuutta varautua ja vaurastua. Tutustu tarpeisiisi sopiviin vaihtoehtoihin ja ota meihin yhteyttä. Me olemme puolellasi.