Lammin Säästöpankki on Great Place To Work -sertifioitu

Tahdomme pitää henkilökunnastamme huolta ja luoda parasta työntekijäkokemusta. Ylläpitämällä työntekijöidemme työhyvinvointia, varmistamme jokaiselle asiakkaallemme erinomaisen Säästöpankkikokemuksen.

Henkilöstöjohtaja Paula Suvanto.

Lammin Säästöpankin on hyvä jatkaa tästä eteenpäin!

Meillä Lammin Säästöpankissa on kaksi erittäin tärkeää asiaa, jotka liittyvät myös vahvasti toisiinsa: asiakastyytyväisyys ja henkilöstötyytyväisyys (työntekijäkokemus). Henkilöstöjohtajana keskityn tässä kirjoituksessani työntekijäkokemukseen.

Saimme Lammin Säästöpankissa keväällä Great Place to Work -sertifioinnin, josta olemme todella ylpeitä. Sertifikaatti myönnetään Suomen parhaille työpaikoille eli saimme luotettavan tunnustuksen siitä, että olemme onnistuneet yhdessä rakentamaan Lammin Säästöpankista entistä paremman työpaikan. Tunnustus kertoo työkulttuuristamme sekä loistavasta työntekijäkokemuksestamme ja tahdomme luonnollisesti jatkaa tätä työtä yhdessä huipun henkilökuntamme kanssa. Henkilöstön hyvinvointi on erittäin tärkeä asia ja sen merkitys vain korostuu yhä hektisemmäksi käyvässä maailmassa.

Ihminen on kokonaisuus ja sen huomioiminen työnantajan puolelta on erityisen tärkeää. Työn ja yksityiselämän yhteen sovittaminen onnistuneesti ja joustavasti on yksi tekijä, jolla henkilöstön hyvinvointia ja työtyytyväisyyttä lisätään. Meillä on ollut joustava työaika käytössä jo monta vuotta, ja viimeistään korona-aikana etätyön tekeminen on tullut jäädäkseen. Myös pitkät perhe- sekä opintovapaat ovat meillä arkipäivää.

Meillä on henkilöstöstämme koottu Syke-työryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti pohtimaan ja kehittämään erilaisia, erityisesti henkilöstöön liittyviä asioita. Paras tulos asioiden ja toiminnan kehittämisessä saadaan, kun kehityskohteita mietitään juuri niiden henkilöiden kanssa, joita ne aidosti koskettavat.

Olen erityisen iloinen siitä, että työntekijöidemme kokema oman työn merkityksellisyys sai hyvän arvosanan GPTW-tutkimuksessa. Se on vahvuus, josta meidän tulee huolehtia ja jonka varaan meidän on hyvä rakentaa työntekijäkokemustamme tulevaisuudessakin. Tutkimuksessa nousi esiin luonnollisesti myös kehitettäviä asioita. On erittäin tärkeää huomioida kehityskohteet ja pohtia yhdessä, miten ja missä järjestyksessä niitä lähdemme parantamaan.

Olemme todistetusti hyvä työpaikka ja tahdomme olla sitä jatkossakin! Sen varmistamme tekemällä mahdollisimman paljon asioita yhdessä upean henkilökuntamme kanssa myös tulevaisuudessa.

 

Paula Suvanto
Henkilöstöjohtaja, Lammin Säästöpankki

Vastaan työssäni Lammin Säästöpankin henkilöstöstä huolehtien henkilöstösuunnittelusta, osaamisen kehittämisestä, suorituksen johtamisesta sekä työhyvinvoinnista, joka on yksi todella tärkeä osa-alue työssäni. Parasta työssäni on toimiminen ihmisten kanssa ja rikkaus siinä on ihmisten erilaisuus.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...