Vastuullista varainhoitoa

Säästämisessä, sijoittamisessa ja varainhoidossa on tärkeää, että omalla kovalla työllä hankitut ylimääräiset varat – summista riippumatta – voi antaa luotettaviin käsiin. Asiakkaiden luottamus onkin yksi avaintekijä, miksi varallisuuden arvon säilyttämiseen ja kasvattamiseen liittyvät Säästöpankki Optian palvelut kehittyivät viime vuoden aikana varsin suotuisasti. Rahastokantamme kasvoi yli 36 %, kun vastaava kehitys oli Finanssialan Keskusliiton mukaan yleisesti 9,3 %. Vastaavasti vakuutussäästämisessä saavutimme 25 prosentin kasvun, kun alalla kehitys oli keskimäärin 4,3 %.

Pienikin summa poikii

Saamme asiakkailtamme suurimman luottamuksen osoituksen, kun he antavat rahansa hoitoomme. Huomattavasti markkinoiden yleistä kehitystä paremmat kasvuluvut kertovat myös hyvin toteutuneista, aitoa hyötyä tarjonneista asiakaskohtaamisista vuoden aikana.

Viime vuoden lopussa meillä oli kaikkiaan 13 500 rahasto- ja/tai säästövakuutusasiakasta. He ovat tavallisia, työssäkäyviä sekä eläkepäivistä nauttivia ihmisiä. Lähtökohtanamme on räätälöidä jokaiselle parhaat mahdolliset säästämisen, sijoittamisen ja varainhoidon ratkaisut.

Rahastosijoittajaksi voi ryhtyä pienilläkin summilla. Kerran kuukaudessa vaikkapa 100 euroa säästöön, ja vuositasolla tuloksena voi hyvinkin olla merkittävä arvonkasvu sijoitukselle.

Matalariskiset rahastosijoitukset kiinnostavat

Vahvimmassa kasvussa ovat edelleen kohtuullisen matalariskiset rahastosijoitukset. Pankkiryhmämme oman rahastoyhtiön salkunhoitajat ovat erilaisten vertailututkimusten mukaan Suomen parhaimmistoa (mm. tammikuussa Kauppalehti kertoi Suomen parhaasta Säästöpankin pienyhtiörahastosta). Taitavat ammattilaisemme ovat onnistuneet erinomaisesti rahastosijoitustuotteiden kehittämisessä sekä asiakkaidemme rahasto-osuuksien arvon kasvattamisessa.

Rahastosijoittamisen rinnalla toinen varteenotettava, etenkin pidempiaikaiseen säästämiseen sopiva vaihtoehto on vakuutussäästäminen. Suurin ero on verotuksellinen: omaa sijoituspääomaansa vakuutussäästäjä voi tarpeen tullen nostaa ilman veroseuraamuksia. Vasta pääoman tuotosta maksetaan veroa. Täyden valtakirjan varainhoidossa suurin osa, noin neljä viidestä sijoituksesta toteutui viime vuonna säästövakuutuksen merkeissä.

Miten sijoittajaksi?

Säästämisen vaihtoehtoja punnitessa on fiksuinta lähteä liikkeelle varaamalla aika mistä tahansa konttoristamme taloudellisen tilanteen kartoitusta varten. Asiantuntijan avustuksella määritellään riskinsietokyky, arvioidaan sopiva aika varallisuuden sitomiseen sekä käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja. Säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä valintoja pystyy toki tekemään verkkopankissammekin, mutta ehdottomasti kannattaa hyödyntää asiantuntijoidemme osaamista oikeiden ratkaisujen löytämiseksi.

Autamme asiakkaitamme

Miellyttävät, sekä samalla tuottoisat ja hyödylliset asiakaskohtaamiset ovat valttikorttimme myös alkaneena vuonna. Panostamme yhä enemmän yksilöllisiin ratkaisuihin auttaaksemme toiveiden, unelmien ja tavoitteiden saavuttamisessa. Säästöpankkina kannamme vastuuta asiakkaistamme – myös säästämisen, sijoittamisen ja varainhoidon näkökulmista.

 

Tulosinfo 2016 on luettavissa Säästöpankki Optian uutisissa täällä

Julkaistu
Kategoriat
...