Someron Säästöpankin joulukirje

Vuosi 2019 alkaa lähestyä loppuaan ja hiljalleen voimmekin aloittaa joulunaikaan rauhoittumisen. Vuosi 2020 tulee olemaan Someron Säästöpankille hyvin merkittävä, sillä pankki täyttää kunnioitettavat 140 vuotta ja heti alkuvuodesta avaamme kaksi uutta palvelupistettä. Ennen kuin suuntaamme katseet tulevaan, pysähdytään vielä hetkeksi vuoteen 2019 – mitä siihen pankkirintamalla oikein kuuluikaan?

Someron Säästöpankin joulukirje

Vahdinvaihto

Toukokuun alussa alkoivat muutoksen tuulet, kun vanha toimitusjohtaja Juhani Huupponen siirtyi eläkkeelle 35 vuoden ansiokkaan pankkiuran jälkeen ja toimitusjohtajan saappaisiin hyppäsi Petri Siviranta. Sivirannan mukaan vastuu oli helppo ottaa vastaan, kun Juhani oli tehnyt erinomaista työtä omalla valtakaudellaan. Uuden toimitusjohtajan mukana on tullut uusia näkemyksiä ja visioita pankin tulevaisuuden suhteen, kuten oletkin saattanut laajenemisuutisten ja muiden lehdistötiedotteiden myötä huomata.  

Miljardin euron pankki

Vapun aikoihin liiketoimintavolyymimme ylitti ensimmäistä kertaa miljardin euron rajapyykin. Suurin kasvua selittävä tekijä löytyy henkilöasiakkaiden talletus-, rahasto- ja arvo-osuussäästöjen kasvusta. Tämä siis käytännössä tarkoittaa sitä, että Säästöpankin levittämä säästämisen ilosanoma on tavoittanut asiakkaamme.  Myös pankin vakavaraisuus pysyi viime vuoden vankalla tasolla.  

Kun muut sulkevat ovia, me avaamme niitä kaksin käsin

Ensi vuoden alussa Someron Säästöpankilla on jo seitsemän palvelupistettä. Toimialueemme tulee laajenemaan niin Pirkanmaalla kuin Varsinais-Suomessakin, kun Akaan konttori ja Kemiönsaaren toimipiste avaavat ovensa vuoden alussa. Juhlavuotenamme toimialueemme ulottuu Bengtskärin majakalta Suomen hunajaisimpaan kaupunkiin.  Uusien palvelupisteiden avaaminen pankkialan haasteellisina aikoina ei ole Someron Säästöpankille uusi asia, sillä olemme tunnetusti uineet ennenkin vastavirtaan – pankkimme on laajentunut silloin, kun muut ovat sulkeneet oviaan. Näin tapahtui esimerkiksi 1990-luvulla pankkikriisin värittämässä Suomessa. Someron Säästöpankki laajensi toimintaansa Saloon marraskuussa 1993 ja Forssaan joulukuussa 1993.  Maaliskuussa vuonna 1994 avattiin Urjalan konttori ja joulukuussa 1994 Perniön konttori.  

Palvelupisteiden avaamisen lisäksi olemme tänä vuonna laajentaneet liiketoimintaamme isännöintiin. Kesällä julkaisimme uutisen uudesta yrityksestämme, Sp-Isännöintipalvelut Oy:stä. Isännöintipalvelu laajenee kattamaan koko toimialueemme. 

Palveluita tarjotaan siellä, missä asiakkaammekin ovat

Toimialueemme kasvaessa kahdella palvelupisteellä pystymme varmistamaan tasokkaan pankkipalvelun laadun yhä laajemmalla alueella. Henkilökuntamme määrä on ollut vahvassa kasvussa, joka luonnollisesti näkyy uusien työpaikkojen syntymisessä. Palveluitamme on ollut monipuolistamassa yhteistyö Sp-Kodin ja Säästöpankkipalvelut Oy:n kanssa.

Vaikka pankkipalvelut ovat nykyään saatavilla verkossa 24/7, olemme panostaneet siihen, että palveluitamme saa jatkossakin ihmiseltä ihmiselle. Asiakkaidemme ja työntekijöidemme iloksi olemme jatkaneet konttoriemme modernisointia. Viime syksynä uuden ilmeen sai Salon konttori, kun taas tänä syksynä päästiin nauttimaan uudistuneista tiloista Somerolla. Ensi vuonna on Forssan konttorin remontin vuoro. Pankkityö ei ole nykypäivänä seiniin sidottua, ja pankkimme väki liikkuukin aktiivisesti eri konttoriemme välillä, asiakkaiden luona ja yritysvierailuilla. Kuljemme sinne, missä asiakkaammekin ovat.  Olemme mahdollistaneet Someron Säästöpankissa myös etätyön. 

Vastuullinen paikallistoimija

Säästöpankkiryhmä järjesti tapansa mukaan valtakunnallisen Hyviä tekoja – kampanjan, jossa olimme mukana tukemassa toimialueemme toimijoita. Tukeamme sai tänä vuonna Salossa toimiva Ihme ja Kumma, joka työllistää ensimmäisenä Varsinais-Suomessa TE-toimiston palkkatuella erityisnuoria. Kauttamme työllisyystukea sai myös Salon 4H-yhdistys. Salossa oleva Moision koulu sai pankilta lahjoituksena Jopot. Näiden lisäksi Urjalassa tukemme sai Kulttuuriyhdistys Veturivirittämö Ry, Somerolla Someron seudun koiraharrastajat ry ja Svenssonin ylläpitäjät. Olimme myös mukana tukemassa Somerniemen Musiikkiteatterille katettua katsomoa, jonka nimeksi tuli osuvasti Säästöpankki-katsomo. Valtakunnallisen Hyviä tekoja –kampanjan lisäksi olimme mukana Anna mahdollisuus –kampanjassa, jolla kerättiin harrastusvälineitä vähävaraisille perheille.

Valtakunnallisten kampanjoiden lisäksi teemme jatkuvasti hyviä tekoja toimialueemme hyväksi järjestämällä ja tukemalla erilaisia tapahtumia sekä pitämällä asiantuntijaluentoja. Tänä vuonna olemme panostaneet erityisesti yrittäjiin – unohtamatta maa- ja metsätaloutta. Kesällä olimme mukana useissa toimialueemme tapahtumissa. 

Myös nuoret ovat toiminnassamme huomioitu, sillä opiskelijoista 87 % kaipaa talouskasvatusta kouluihin.  Pankin väki käy lukioissa pitämässä pankkikoulua ja kaupallisten ryhmät sekä muut peruskoululaiset vierailevat konttoreissamme saamassa finanssivalistusta. Lasten ja nuorten talouskasvatus on asia, jonka puolesta aiomme puhua jatkossakin – lapsille ja nuorille pitää antaa enemmän talouskasvatusta ja kertoa esim. pikavippien vaaroista.

Sponsoroimme isolla rahalla toimialueemme erilaisia seuroja, yhdistyksiä ja urheilijoita, ja olemme näin osaltamme mahdollistamassa alueemme asukkaiden harrastamisen, kulttuurin ja elämykset paikallisesti. Uskomme siihen, että kun toimialueemme voi hyvin, mekin voimme pankkina hyvin.

Ilmastotalkoissa otimme syksyllä askeleen kohti hiilineutraalimpaa tulevaisuutta asentamalla Someron kiinteistömme katon päälle aurinkovoimalan. 

Kohti juhlavuotta

Kuten blogin alussa todettiin, ensi vuosi tulee olemaan pankille hyvin merkittävä. Täytämme kunnioitettavat 140-vuotta! Jännityksellä ja innolla odotamme, mitä vuosi 2020 tuokaan tullessaan. Tahdomme tehdä siitä vähintäänkin yhtä mahtavan kuin tästäkin vuodesta – yhdessä sinun kanssasi! Ennen juhlavuoden humua on vielä hyvin aikaa rauhoittua jouluun ja nauttia yhdessäolosta. Joulukirjeemme lopuksi tahdomme haastaa sinut mukaan Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2020 
toivottaa Someron Säästöpankin väki!

 
Julkaistu
...