Helpotusta asuntolainan lainanlyhennyksiin koronaviruksen vaikeuttaessa talouttasi

Eri suuntiin katsovien naisen ja miehen yläpuolella on uhkaava pilvi.

HUOM: Koronatilanteen helpotuttua Suomessa koko Säästöpankkiryhmää koskeva maksuton lainojen lyhennysvapaa ei enää ole voimassa. Varmistathan tilanteen omasta paikallisesta Säästöpankistasi. 

Kannamme huolta asiakkaistamme ja tarjoamme helpotusta asuntolainan lyhennyksiin. Jos taloutesi joutuu ongelmiin koronaviruksen vuoksi, niin voit hakea lyhennysvapaata asuntolainastasi jopa kuudeksi kuukaudeksi. Tässä poikkeustilanteessa emme peri verkkopankin kautta tehdyistä lyhennysvapaahakemuksista palvelumaksua.

Pyydämme kärsivällisyyttä – hakemusten käsittelyssä on ruuhkaa

Koska koronavirus koskettaa monia asiakkaitamme taloudellisesti, on lyhennysvapaahakemusten määrä tällä hetkellä suuri ja tästä johtuen hakemusten käsittely on ruuhkautunut. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja pankin yleisten kriteerien mukaisesti. Kun hakemus on käsitelty, siitä tulee tieto verkkopankkiisi.

Suositus: hae lyhennysvapaata vain tarpeeseen

Toivomme, että haet lyhennysvapaata vain tarpeeseen, niin apua kipeästi tarvitsevat saavat sitä mahdollisimman nopeasti. Lyhennysvapaan hakeminen varmuuden vuoksi kasvattaa jonoja ja käsittelyaikoja. Lyhennysvapaata voi hakea maksutta myöhemminkin, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu koronaviruksen vuoksi.

Palvelumaksuttomuus on voimassa toistaiseksi verkkopankin kautta tehtävissä hakemuksissa. Kaikki hakemukset käsitellään aina tapauskohtaisesti.

Kysymyksiä koronaan liittyen? Olemme koonneet infosivuston aiheeseen liittyen, päivitämme sitä jatkuvasti.

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
Säästöpankkiliitto
...