Uutta asiakkaillemme: ulkomaan korttitapahtumista ilmoituksia puhelimeen

Jos teet Säästöpankin kortillasi oston tai noston ulkomailla muussa valuutassa kuin euroissa, voit jatkossa saada korttitapahtuman tiedoista ja kustannuksista viestin puhelimeesi. Ilmoitusten lähettäminen aloitetaan keskiviikkona 26.5.2021. Palvelu on maksuton eikä vaadi sinulta toimenpiteitä.

Säästöpankin brändikuva.

Tiedot kuukauden ensimmäisestä ulkomaan korttitapahtumasta

Ilmoitukset otetaan käyttöön ulkomaan maksuista ETA-alueella ja saat ilmoituksen aina kuukauden ensimmäisestä kyseisessä ETA-maassa tehdystä korttitapahtumasta. Ilmoitus sisältää tietoa maksusta ja valuuttakursseista.

Esimerkki Tanskassa tehdyn 100 kruunun korttitapahtuman ilmoitus voisi näyttää tältä: ”Tekemäsi 100,00 DK korttitapahtuman tiedot: veloitus kortiltasi on 13,82 € (laskettu tämänhetkisen valuuttakurssin mukaan ja sisältää pankin valuuttalisän). Ero EKP:n viitekurssiin prosentteina: 2,75 %.”

Ilmoitukset joko puhelimen näytölle suoraan tai tekstiviestitse

Jos sinulla on käytössäsi Säästöpankki mobiilisovellus ja olet sallinut puhelimen ilmoitukset, näet ulkomaan korttitapahtuman tiedot puhelimesi näytöllä. Muussa tapauksessa ilmoitus tulee sinulle tekstiviestitse. Jos et halua vastaanottaa näitä ilmoituksia, voit ilmoittaa siitä omaan pankkiisi esimerkiksi verkkopankin verkkoviestillä.

Suositus: korttimaksuissa kannattaa valita paikallinen valuutta euron sijaan

Maksaessasi kortilla ulkomailla, suositeltavampaa on ikävien yllätysten välttämiseksi valita käytettäväksi valuuttakurssiksi paikallinen valuutta euron sijaan. Tällöin vaihtokurssin määrittää oma pankkisi. Jos valitset valuutan muuntamisen euroiksi maksuhetkellä, kauppias perii palkkion oman hinnastonsa mukaan.

 

Toivotamme sinulle hyvää kesää ja turvallista korttiasiointia, missä liikutkin! Jos korttisi menee hukkaan, muistathan reagoida nopeasti – Säästöpankin korttisi saat suljettua sivuiltamme löytyvällä korttien sulkubotilla tai soittamalla numeroon +358 20 333. 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista