Maksut välittyvät saajalle entistä nopeammin

Maksaminen yhtenäisellä euromaksualueella eli SEPA-alueella nopeutuu Säästöpankkien asiakkaille. Muutos näkyy asiakkaille alkuvaiheessa siten, että osa tilisiirroista välitetään reaaliaikaisina SEPA-pikasiirtoina saajalle. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on, että reaaliaikainen maksaminen on valtavirtaa ja merkittävä osa maksuista välittyy saajalle muutamassa sekunnissa.

Säästöpankin asiakkaat ovat voineet vastaanottaa reaaliaikaisia SEPA-pikasiirtoja jo usean vuoden ajan. Lisäksi konttorissa asioidessa asiakkaan maksut on voitu käsitellä SEPA-pikasiirtoina. Nyt tuomme reaaliaikaisen maksamisen myös Säästöpankki Mobiiliin ja verkkopankkiin.

- Aiemmin maksut eivät liikkuneet pankkien välillä esimerkiksi viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Haluamme tarjota Säästöpankkien asiakkaille ajanmukaiset maksamisen palvelut, ja reaaliaikainen maksujenvälitys helpottaa ja nopeuttaa maksamista monissa eri tilanteissa. Siitä voivat hyötyä niin henkilö- kuin yritysasiakkaatkin, Säästöpankin maksamisen kehityspäällikkö Petri Raninen toteaa.

Mikä on SEPA-pikasiirto?

SEPA-pikasiirto on euromääräinen eurooppalaisen standardin mukainen reaaliaikainen tilisiirto, joka on otettu käyttöön normaalin SEPA-tilisiirron rinnalle. SEPA-pikasiirtoja voidaan välittää koko yhteisellä euromaksualueella (SEPA, Single Euro Payment Area).

Siinä missä normaalilla SEPA-tilisiirrolla varojen siirto saajalle kestää useita tunteja tai jopa päiviä, SEPA-pikasiirto on saajan tilillä muutamien sekuntien kuluessa 24/7 – ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Maksun käsittely reaaliaikaisesti SEPA-pikasiirtona edellyttää, että saajan pankki ottaa vastaan SEPA-pikasiirtoja.

Kotimaisiin pankkeihin maksettaessa SEPA-pikasiirroilla ei ole euromääräistä summaylärajaa. Yksittäisen SEPA-pikasiirron yleinen summaraja on SEPA-alueella 100 000 euroa, mutta maksaminen SEPA-pikasiirroilla onnistuu jo moniin muihinkin maihin ilman ylärajaa. Pankit voivat kuitenkin tarvittaessa rajoittaa yksittäisen maksun summaa palveluissaan.

Saat SEPA-pikasiirrot käyttöösi automaattisesti

SEPA-pikasiirtojen vastaanotto ja maksaminen eri palvelukanavissa tarjotaan automaattisesti kaikille Säästöpankin asiakkaille. Voit tehdä maksut aivan samalla tavalla kuin tähänkin saakka, ja me käsittelemme maksut nopeina SEPA-pikasiirtoina aina, kun se on mahdollista. Halutessasi voit tarkistaa tilitapahtumistasi, onko maksu toteutettu SEPA-pikasiirtona vai SEPA-tilisiirtona.

- Olemme Säästöpankissa panostaneet digikehitykseen ja haluamme olla ensimmäisten pankkien joukossa, jotka tarjoavat maksamista reaaliajassa. SEPA-pikasiirrot on tarkoitus mahdollistaa myöhemmin myös yritysasiakkaille, jotka eivät käytä maksamiseen Säästöpankki Mobiilia tai verkkopankkia, kertoo Säästöpankin maksamisen kehityspäällikkö Petri Raninen.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista