Paperisen avaintunnuskortin käyttö muuttuu – maksuihin vaaditaan lisävahvistus tekstiviestillä

Viranomaismääräysten vuoksi paperinen avaintunnuskortti ei enää yksistään riitä maksujen vahvistamiseen verkkopankissa tai muissa verkkomaksuissa. Avaintunnuskortin lisäksi tarvitaan 31.5.2020 alkaen lisävahvistus tekstiviestillä. Avaintunnuskortin ja tekstiviestilisävahvistuksen sijaan, suosittelemme lataamaan Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovelluksen, jonka avulla maksujen vahvistaminen onnistuu kätevästi nyt ja tulevaisuudessa.

Tehokkaalla työpisteellä myös talousasioiden hoitaminen sujuu helposti.

Ota käyttöön Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovellus

Jos käytössäsi on älypuhelin, on Säästöpankki Tunnistus -sovellus kaikkein helpoin ja nopein tapa maksujen vahvistamiseen ja tunnistautumiseen verkkopalveluissa. Sovelluksen käyttö on helppoa ja nopeaa. Tarvitset mobiilisovelluksen käyttöönottoon vain älypuhelimen. Sovelluksen saat ladattua maksutta sovelluskaupasta (App Store tai Google Play). Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon löydät täältä

Jos haluat edelleen jatkaa avaintunnuskortin käyttöä 31.5.2020 jälkeen 

Tavoitteenamme on varmistaa asiakkaidemme asioinnin sujuvuus, ja erinomainen asiakaspalvelu. Siksi tahdomme edelleen mahdollistaa asiakkaillemme myös paperisten avaintunnuskorttien käytön. Avaintunnuskortin käytön jatkaminen verkkopankkimaksujen ja muiden verkkomaksujen yhteydessä edellyttää kuitenkin, että otat maksun lisävahvistamisen käyttöön verkkopankissasi 31.5.2020 mennessä.

Näin otat maksun lisävahvistamisen käyttöön verkkopankissasi

 • kirjaudu verkkopankkiisi 
 • klikkaa nimeäsi sivun oikeassa ylälaidassa  
 • valitse ”Turvallinen käyttö” -otsikon alta tekstilinkki ”Ota maksun lisävahvistaminen käyttöön” (Yritysverkkopankissa ''SMS-lisävahvistaminen'')
 • kirjoita avautuvaan kenttään matkapuhelinnumerosi, ja hyväksy lisävahvistamisen ohjeet 
 • vahvista kirjoittamasi matkapuhelinnumero klikkaamalla vihreää Vahvista-painiketta  
 • saat matkapuhelimeesi tekstiviestin, joka alkaa sanalla Viesti-ID  
 • syötä viestissä oleva 6-numeroinen turvaluku verkkopankissa puhelinnumerosi alla olevaan tekstikenttään ja klikkaa Vahvista-painiketta 
 • varmistuksena matkapuhelinnumerosi onnistuneesta tallentumisesta järjestelmäämme, tulee kirjautumissivulle näkyviin teksti "Matkapuhelimesi 0123456789 rekisteröinti lisävahvistamiskäyttöä varten onnistui” 
 • maksun lisävahvistuksen käyttöönotto on valmis, ja voit maksaessasi jatkaa avaintunnuskortin käyttöä yhdessä tekstiviestivahvistuksen kanssa.  
   

Toimi siis edellä olevan ohjeistuksen mukaisesti mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 31.5.2020 mennessä. Näin varmistat verkkopankkimaksujen ja muiden verkkomaksujesi onnistumisen jatkossakin.  

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista