Säästöpankkiryhmä ja Kyndryl-Samlink aloittavat yhteistyön

Säästöpankkiryhmä ja Kyndryl-Samlink ovat sopineet uudesta yhteistyöhankkeesta. Kyndryl-Samlinkille seitsemänvuotinen palvelusopimus on osa panostusta Suomen markkinaan IT-palvelujen ja digitaalisen transformaation eri alueilla.

Säästöpankin rahapuu

”Odotuksemme Samlinkin uuden omistajan Kyndrylin suuntaan ovat korkealla”, kertoo Säästöpankkiryhmän toimitusjohtaja Tomi Närhinen. ”Meille on erityisen tärkeää varmistaa IT-palveluidemme jatkuvuus ja odotamme myös uudenlaisia, ketterämpiä mahdollisuuksia kehityshankkeiden toteutukseen. Tavoitteenamme on rakentaa liiketoimintamme tarpeita vastaava tehokas ja toimintavarma perusta, joka luo valmiudet digitaalisen pankin rakentamiseen ja tuottamiseen ketterästi ja kustannustehokkaasti.”

“Uuden ketterän kumppanuusmallin keskeinen merkitys on varmistaa palvelujen jatkuvuus ja auttaa Säästöpankkiryhmää digitaalisella matkalla”, sanoo Kyndrylin Suomen maajohtaja Anil Joshi. ”Tahdomme olla asiakkaidemme luotettu kumppani IT-palvelujen laajassa valikoimassa. Erityisesti panostamme teknologioihin ja palveluihin, jotka kehittävät asiakkaidemme tuotteiden ja palvelujen laatua sekä asiakastyytyväisyyttä.”

”Taustalla on luonnollisesti tavoite lisätä asiakkaamme liikevaihtoa ja -voittoa. Kuvassa on vahvasti mukana myös uusien tuotteiden kehitys asiakkaidemme toimialoille.”

Pankit ja rahoitus ovat hyvä esimerkki liiketoiminnan alasta, jota digitalisaatio muuttaa nopeasti. Fintech-toimijat ovat tuoneet kentälle uusia lähestymisiä, mutta harva näistä yrityksistä pääsee lähellekään pankkien henkilökohtaisen palvelukyvyn ja asiakaskanssakäymisen syvyyttä.

Säästöpankkiryhmän ja Kyndryl-Samlinkin uudessa yhteisessä hankkeessa fokus on digitaalisen palvelukyvykkyyden kehittämisessä ja pankin IT-ympäristöjen asteittaisessa modernisoinnissa. Yhteinen valinta on edetä digimatkalla älykkäästi osaprojektien kautta, ei jättimäistä kokonaistransformaatiota yhdellä kertaa havitellen.

Pankkialan ohjelmistoinfrastruktuurit ovat monitahoisia, ja järjestelmien luotettava yhteistoiminta on kriittisen tärkeää. Monet alan toimijoista ovat viime vuosina joutuneet havaitsemaan jättimäisten, kertaluontoisten uudistushankkeiden olevan käytännössä mahdottomia toteuttaa.

Kyndryl tietää, että pienet, määrätietoiset edistysharppaukset ovat useimmiten toteutettavuudeltaan huomattavasti järkevämpi vaihtoehto ja tuottavat suurempaa lisäarvoa loppuasiakkaille nopeammin.

“Alalla vallitseva näkemys alkaa olla, että digitalisaatio pitää toteuttaa sopivissa askelissa, sanoo Kyndrylin hankkeesta vastaava johtaja, Arto Sorvoja (Senior Partner). “Mutta eteenpäin on mentävä, sillä moniin järjestelmiin on muodostunut korjausvelkaa. Meidän apumme kaikille asiakkaillemme on toteuttaa kustannustehokkaasti digisiirtymää, jossa hyödynnetään olemassa olevia järjestelmiä, loppuasiakkaille hyviä kokemuksia tuottaen.”

Kyndrylin ja Samlinkin yhteinen osaaminen finanssialalta ja maailmanluokan IT-järjestelmistä on otettu yhtiön asiakkaiden ja sidosryhmien keskuudessa vastaan hyvin. Kyndrylin laajentunut teknologia- ja kumppanivalikoima, eri teollisuudenalojen syväosaaminen ja kasvava osaajakunta on noteerattu.

“Samlink on integroitumassa erinomaisesti osaksi Kyndryl-perhettä”, Sorvoja toteaa. “Meille on yritysoston myötä tullut korkealuokkaista osaamista, ja kulttuurinen yhteensopivuus on hyvä. Olemme yhdessä rakentamassa organisaatiota, joka keskittyy olennaiseen, ja jossa osaajien on hyvä olla,”

”Yhdessä voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista IT-palvelua toimien tukena ja kehityskumppanina.”

Lisätiedot
Tomi Närhinen
Säästöpankkiryhmän toimitusjohtaja
tomi.narhinen@saastopankki.fi
+358 40 724 3896 

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista