Yrityksille tarjolla tukea koronavirustilanteessa

Koronaviruskriisin vaikutukset elinkeinoelämään ja yritysten toimintaan ovat ennennäkemättömän rajut. Julkiset toimijat ovat ryhtyneet lukuisiin toimenpiteisiin yrittäjien tilanteen helpottamiseksi. Yhteistyön tavoitteena on ennen kaikkea yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. 
 
Me säästöpankkilaiset haluamme kaikin keinoin helpottaa yrittäjiä löytämään tietoa ja juuri ne oikeat yhteistyötahot tilanteeseen. Kokosimme tähän hyödyllisiä linkkejä julkisten toimijoiden tarjoamista palveluista yritysten tukemiseksi koronaviruspandemian aikana. 
 
  • Finnvera suhtautuu koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa joustavasti kaikkiin muutoksiin, kuten lainojen takaisinmaksujen lykkäämiseen. Maksujärjestelyistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Koronaviruksen takia lisääntyneissä käyttöpääomatarpeissa Finnvera mahdollistaa pankin myöntämän käyttöpääomalainan takauksella.
  • Business Finland tarjoaa rahoituspalveluita 5 tai enemmän työllistäville pk- ja midcap- yrityksille, kuten Esiselvitys- ja Kehittämisrahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Yrityslainoihin voi saada lyhennysvapaata ja projektien toteutukseen lisäaikaa.
  • Verottaja tarjoaa mm. joustoa maksujärjestelyihin ja lisäaikaa veroilmoitusten tekemiseen. 
  • Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta löytyy kootusti tietoa valtion tukitoimista yrityksille sekä vastauksia yrittäjien yleisimpiin kysymyksiin. 

  • ELY-keskukset ovat avanneet 1-5 henkilöä työllistäville pk-yrityksille sekä toiminimille mahdollisuuden hakea avustuksia. Lisätietoja ELY-keskuksen verkkosivuilta.

  • Kuntaliitto ohjeistaa tuen haussa kunnilta. Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta tukea koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa, ja se myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.
 
Kysymyksiä koronaan liittyen? Olemme koonneet infosivuston aiheeseen liittyen, päivitämme sitä jatkuvasti.

 

Säästöpankin yritysasiakaspalvelu palvelee yritysasiakkaitamme ma-pe, klo 8-18 neuvontanumerossa +358 10 773 6725 tai sähköpostitse yrityspalvelut@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
...