Yrityksille tarjolla tukea koronavirustilanteessa

Koronaviruskriisin vaikutukset elinkeinoelämään ja yritysten toimintaan ovat ennennäkemättömän rajut. Julkiset toimijat ovat ryhtyneet lukuisiin toimenpiteisiin yrittäjien tilanteen helpottamiseksi. Yhteistyön tavoitteena on ennen kaikkea yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. 
 
Me säästöpankkilaiset haluamme kaikin keinoin helpottaa yrittäjiä löytämään tietoa ja juuri ne oikeat yhteistyötahot tilanteeseen. Kokosimme tähän hyödyllisiä linkkejä julkisten toimijoiden tarjoamista palveluista yritysten tukemiseksi koronaviruspandemian aikana. 
 
  • Valtionkonttorin kautta yritysten on mahdollista hakea uutta kustannustukea 7.7.2020 alkaen. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuki kohdentuu kaikkein eniten koronasta kärsiviin yrityksiin rel="noopener noreferrer" ja toimialoihin. Katso myös webinaari aiheesta.
  • Finnvera toimii koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa joustavasti ja on laajentanut pk-takauksen kattamaan käyttöpääomarahoitusta. Rahoituksesta ja muutostarpeista kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.  
  • Verottaja tarjoaa mm. joustoa maksujärjestelyihin ja lisäaikaa veroilmoitusten tekemiseen. 
  • Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta löytyy kootusti tietoa valtion tukitoimista yrityksille sekä vastauksia yrittäjien yleisimpiin kysymyksiin. 

  • ELY-keskukset ovat avanneet 1-5 henkilöä työllistäville pk-yrityksille sekä toiminimille mahdollisuuden hakea avustuksia. Lisätietoja ELY-keskuksen verkkosivuilta.

  • Kuntaliitto ohjeistaa tuen haussa kunnilta. Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta tukea koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa, ja se myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

  • Maa- ja metsätalousministeriön toimialaan liittyvät erityisesti maa- ja metsätalouteen, kotimaiseen ruuantuotantoon ja vesihuoltoon sekä muun muassa tulvasuojeluun liittyvät kysymykset.
 
Kysymyksiä koronaan liittyen? Olemme koonneet infosivuston aiheeseen liittyen, päivitämme sitä jatkuvasti.

 

Säästöpankin yritysasiakaspalvelu palvelee yritysasiakkaitamme ma-pe, klo 8-18 neuvontanumerossa +358 10 773 6725 tai sähköpostitse yrityspalvelut@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen

Ajankohtaista