Världsmästerskapet i innebandy avgörs i december – Sparbanken är partner i tävlingarna och höstens evenemang

Sparbanken medverkar som samarbetspartner på VM-resan till världsmästerskapet i innebandy för herrar 2020, som kulminerar i tävlingarna som ordnas den 4–12 december 2020 i Helsingfors. Vi vill genom partnerskapet stödja barns, ungas och vuxnas motion och idrott samt välbefinnande.

Innebandyförbundet ordnar under hösten tillsammans med tävlingarnas samarbetspartner motions- och idrottsfrämjande evenemang och kampanjer, såsom turnén SunSäbä samt kampanjen Ge en chans som genomförs tillsammans med Hope ry.

Förberedelserna inför toppevenemanget inom innebandy är på gång

Som det nu ser ut får vi ta del av VM-evenemanget inom innebandy i december. Internationella innebandyförbundet IFF (International Floorball Federation) fattar det slutliga beslutet om ordnande av tävlingarna före slutet av september.  I VM deltar 16 länder. Finlands landslagsläger inleddes under sommaren och man har redan kommit bra i gång med tävlingsarrangemangen.  Läs mer om tävlingarna www.wfchelsinki2020.fi.

Sparbanken stöder toppspelaren Miko Kailiala i hans VM-resa och hans strävan efter en plats i Finlands landslag. Partnerskapet ger Miko möjlighet att träna professionellt och på heltid. Dessutom ger Sparbanken honom stöd och tips i hur han kan sköta sin ekonomi. 

”Vi är aktivt med på Mikos resa när han förbereder sig inför säsongens huvudevenemang. Det lönar sig att följa med hans träning och nyheter på vår webbplats. Under de närmaste veckorna berättar Miko om bl.a. sina erfarenheter från de senaste landslagslägren”, säger Reetta Tuomala, tf. marknadsförings- och kommunikationsdirektör för Sparbanksgruppen.

Turnén SunSäbä inspirerar till att spela innebandy runt om i Finland 

Turnén SunSäbä är en del av den officiella VM-resan. SunSäbä-evenemangen ordnades första gången år 2018 och även fjolårets evenemangturné var lyckad. Turnén för innebandyn utomhus och med hjälp av evenemangen vill man utveckla möjligheterna till närmotion runt om i Finland. SunSäbä-evenemangen ordnas i nära samarbete med de lokala innebandyklubbarna. 

Årets SunSäbä-turné går av stapeln i Kuopio i början av augusti. Under turnén sammanstrålar man på sju orter på olika håll i Finland för att tillbringa roliga stunder i innebandyns tecken. SunSäbä-evenemangen för samman lokala aktörer, innebandyspel och människor på centrala platser. På evenemangen kan man bekanta sig mångsidigt med innebandyns värld. Läs mer om SunSäbä-turnéns program

Kampanjen Ge en chans understöder mindre bemedlade barns och ungas hobbyer

Sparbanken medverkar även i egenskap av VM-tävlingarnas samarbetspartner i kampanjen Ge en chans som ordnas 1.9. - 21.9.2020 i samarbete mellan Innebandyförbundet och Hope ry.  Målet med kampanjen är att stödja barns och ungas motion och förebygga ojämlikhet. Cirka var åttonde barn och ungdom lever i en mindre bemedlad familj där de saknar möjlighet att idka någon hobby eller skaffa lämplig hobbyutrustning. Välgörenhetskampanjen fokuserar på att även ge motion och glädje åt de barn och unga som saknar ekonomiska möjligheter för detta. 

Under kampanjen Ge en chans samlar Sparbanksmedarbetarna tillsammans med kunder in idrottsutrustning och -kläder att dela ut till unga. Utrustningen och kläderna skickas till insamlingspunkter varifrån Hope ry delar ut till dem som behöver. Sparbanken deltog även ifjol i kampanjen med utmärkta resultat. Läs om den kommande kampanjen Ge en chans och se anvisningarna för hur du kan delta i att stödja ungas motion på www.mahdollisuusharrastaa.fi.

Du hänger väl med på vår gemensamma VM-resa! Följ med på våra nätsidor www.saastopankki.fi/sv-se/sparbanksgruppen/salibandy. Läs mer om vardagen för elitspelaren Miko Kailiala som förbereder sig inför tävlingarna:

Från obekymrad konsument till herre över sin ekonomi - Hur gick man till väga för att bygga upp hans ekonomi?

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare
...