• Taloudellisen hyvinvoinnin asialla

    Kun talous voi hyvin, taloudellisen hyvinvoinnin puu seisoo tukevasti ja se kestää ulkopuolelta tulevat paineet ja elämänmuutokset. 
  • Miten sinun rahapuusi voi?

    Kun tahdot pankiltasi enemmän – tule Säästöpankkiin. Aloitetaan yhdessä taloudellisen hyvinvointisi kasvattaminen.
Säästöpankin brändikuva: rahapuu.

 

Pankkivalinnalla on väliä, me tahdomme sinun menestyvän

Me Säästöpankissa tahdomme kasvattaa asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia – taloudellisen hyvinvoinnin puuta. Jokaisen talouden perustana ovat tulot ja varat, taloustiedot ja -taidot sekä raha-asenteet sekä tunteet. Kun perusta on selkeä ja vahva, se pystyy kannattelemaan koko talouden kokonaisuutta.

Taloudellisen hyvinvoinnin puussa ei ole kyse vain tuloista ja menoista vaan suuremmasta kokonaisuudesta. Kun talous voi hyvin, se kestää ulkopuolelta tulevat paineet ja elämänmuutokset. Miten sinun taloudellisen hyvinvoinnin puusi voi? Tutustu aiheeseen katsomalla Kasvaako rahapuu -webinaaritallenne.

Taloudellisen hyvinvoinnin turkoosi lanka jo vuodesta 1822

Säästöpankkiryhmä on ollut osa suomalaista yhteiskuntaa jo vuodesta 1822. Toimintamme taustalla on alusta saakka ollut - ja on edelleen - vahva halu toimia asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin ja vaurastumisen vastuullisena edistäjänä. 

Tahdomme tarjota asiakkaillemme parhaan henkilökohtaisten ja digitaalisten palvelujen kokonaisuuden, jossa korostuvat asiakashyöty, asiantuntijuus, asioinnin sujuvuus sekä inhimillinen tapa kohdata ja palvella kaikkia asiakkaita. Tuloksena syntyy Säästöpankkikokemus, josta meidät tunnetaan.

Tule asiakkaaksi palvelevaan pankkiin

Oman talouden suunnittelu on tärkeää

Se, mikä taloudellisesti toimi ennen, ei välttämättä toimi enää. Mikäli sopeutumista haluaa nopeuttaa ja samalla pitää huolta taloudellisesta hyvinvoinnistaan, kannattaa aloittaa oman talouden suunnittelu ja arjen budjetointi.

Kun olet kartalla taloudellisesta tilanteestasi, voit alkaa asettamaan realistisia tavoitteita. Säästämällä taloudellista puskuria olet valmiina yllättäviin elämän muutoksiin ja menoihin, eivätkä ne hetkauta taloudellista tasapainoasi. Aloita taloudellisen hyvinvointisi kasvattaminen – me autamme!

Ota yhteyttä   Aloita säästäminen

5 askelta taloudelliseen hyvinvointiin 

Tulot ja menot haltuun

Taloudellisen hyvinvoinnin perustana on, että tunnistaa, mistä oman talouden tulot ja menot koostuvat, miten rahaan suhtautuu ja miten sitä käyttää. Vasta kun oma talous on selkeä, voi alkaa suunnittelemaan budjettia tai säästämistä.

Säästöpankki Mobiilin Talouteni tilanne -ominaisuus on tähän oiva työkalu. Arjen tulojen ja menojen luokittelu auttaa hahmottamaan kulutusta kuukausitasolla.

Arjen budjetointi

Kun talouden kokonaiskuva on selkeä, voi alkaa laatimaan budjettia. Myös säästäminen on hyvä ottaa osaksi arjen budjetointia. Usein säästetään vasta, kun rahaa jää käyttämättä, mutta entä jos se olisikin yksi ’’pakollisista menoista’’? Lataa ilmainen budjettilaskurimme käyttöösi. 

Taloudellinen puskuri kuntoon

Säästämisen tärkeyteen herätään usein vasta sitten, kun rahalle olisi tarvetta. Taloudellinen puskuri tuo turvaa arkeen yllättävien kulujen varalta ja mahdollistaa  uusia hankintoja.

Hintojen noustessa moni on saattanut joutua turvautumaan puskuriin. Jos säästöt ovat sulaneet tai niiden kerryttäminen on jäänyt, älä lannistu vaan motivoidu! Lue lisää.

Laadi säästösuunnitelma

Säästösuunnitelma kannattaa rakentaa omien lähtökohtien mukaan huomioiden oman talouden tasapaino ja mahdollisuudet, säästöaika ja riskinsietokyky. Säästösuunnitelmaa tulee tarkastella säännöllisesti tai tarpeen vaatiessa, jotta se sopii elämäntilanteeseen, eikä esimerkiksi rasita taloutta. Onko aika tarkistaa säästösuunnitelma? 

Oman talouden tuokio

Oman talouden tarkastelu saattaa tuntua ahdistavalta, eikä ratkaisuja välttämättä tunnu löytyvän omin avuin. Tällöin on hyvä hyödyntää ulkopuolisen asiantuntijan näkemystä. Jätä yhteydenottopyyntö, niin aloitetaan taloudellisen hyvinvoinnin kasvattamisen matkasi Oman talouden tuokiolla.

Vinkkejä talouden hallintaan