Hyvinvointiyrittäjä Nanna Karalahti: pelko on menestymisen este

Urheiluvalmennusta netissä ja liikunta- ja terveyspainotteinen päiväkoti – yrittäjä Nanna Karalahdella on paljon rautaa tangossa ja monta rautaa tulessa. ”Yrittämiseen tarvitaan tahtoa ja halua toteuttaa asioita, joita rakastat. Ja kun tarpeeksi tahdot, myös saavutat tavoitteesi”, Nanna sanoo.

Nanna Karalahti, hyvinvointiyrittäjä

Yrittäjä Nanna Karalahti uskoo vahvasti liikkeeseen myös tavoitteiden saavuttamisessa:  
–  Haaveilemisessa ei ole mitään vikaa, mutta tärkeintä on tekeminen. Jo pieni tekeminen riittää, oli kyseessä sitten melkein mikä tahansa. Jos et ota ensimmäistä askelta, et tiedä, mikä tapahtuisi seuraavaksi. 

Mitä mieltä Nanna on yrittämisestä? Entä mitä hän tahtoo elämältään? Nannan haastattelu kuuluu suomalaisista yrittäjistä kertovaan haastattelusarjaamme.  

– Nanna Karalahti, miksi sinusta tuli yrittäjä? 

Minulla on todella vahva intohimo liikuntaa, terveyttä ja terveellistä ravintoa kohtaan – ja niistä on kyse myös yrityksissäni. Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2012 ja nyt minulla on muutama yritys: Herotreeni-nettivalmennuskonsepti ja liikuntaan ja terveelliseen elämään keskittyvä Aito-päiväkodit. Työntekijöitä yrityksissä on yhteensä 25. Yrittäjänä voin itse määritellä, mitä teen, miten ja milloin. 

– Mikä on parasta yrittäjyydessä? 

Yrittäjyydessä on parasta mahdollisuus vaikuttaa: saan itse luoda työympäristön ja työilmapiirin, jotka haluan. Minusta on myös hienoa, että pystyn työllistämään muita ihmisiä ja saan itse päättää, kenet otan töihin. 

– Mikä yrittäjyydessä on ikävintä?

Yrittäminen tuo paljon vastuuta. Se on hieno asia, mutta samalla myös stressaavaa. Moni yrittäjä kokee olevansa yksin. Olen työllistänyt myös perheenjäseniäni ja jaan vastuuta luottavaisin mielin heille. Siten en tunne niin usein yksinäisyyttä yrittäjänä. Toki välillä tulee yksinäinen fiilis esimerkiksi Herotreenissä, joka on kokonaan minun omistamani. 

– Pelottaako yrittäminen? 

En ole koskaan pelännyt yrittäjyyteen liittyviä asioita. Koen että pelko voi olla menestymisen este –  jos pelkää epäonnistumista, ei saa mitään aikaiseksi. Kannattaa rohkeasti tarttua haasteisiin. Epäonnistumisia tulee aina, mutta mitä hyötyä on pelätä niitä etukäteen? Toki mahdollisia ongelmakohtia kannattaa yrittää ehkäistä ennakkoon ja välttää tekemästä samaa virhettä kahta kertaa.  

– Millaisia epäonnistumisia olet kohdannut yrittäjänä? 

Ehkä suurin pettymys on ollut huomata, että osa ihmisistä muuttuu, kun raha tulee mukaan kuvioihin. Puheet eivät enää merkitsekään samalla tavalla vaan ainoastaan se, mitä paperilla on sovittu. Olen menettänyt paljon rahaa hyväuskoisuuteni vuoksi – mutta luotan ihmisiin edelleen. Opin jatkuvasti lisää ja olen oppinut yhä tarkemmin valitsemaan oikeanlaisia työntekijöitä ja luotettavia yhteistyökumppaneita. 

– Mitä tahdot elämältäsi eniten? 

Lasten saamisen jälkeen elämäni tavoitteet ovat muuttuneet aika paljon. Unelmani on, että saisin kasvatettua lapsistani mahdollisimman aitoja ihmisiä. Ja se, että itse eläisin onnellista elämää ja olisin kiitollinen kaikesta, mitä minulla on. Kun yrittäjyyden myötä menestyy, kasvavat myös odotukset. Mutta oikeasti se onnellisuus tapahtuu ihan muilla tasoilla.

Mietitkö yrityksen perustamista tai pankin vaihtamista sparraavampaan kumppaniin? Ota yhteyttä. Yritysasiakkaidemme tyytyväisyys on alan huippuluokkaa. (EPSI Rating 9/2019).


Tässä artikkelisarjassa haastatellaan yrittäjiä, suomalaisen arjen sankareita. Lue muut sarjan haastattelut:

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen: koskaan ei voi olla 100-prosenttisen varma 

Spelttiviljelijä Simo Larmo Birkkalan tilalta: olen kasvanut yrittäjyyteen lapsesta saakka 

Sisustussuunnittelija Laura Seppänen: yrityksen perustaminen ei pelottanut

Jungle Juice Bar -yrittäjä Noora Fagerström: yrittäjänä täytyy uskoa itseensä

 
Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista