Sisustussuunnittelija Laura Seppänen: yrityksen perustaminen ei pelottanut

Omaa suunnittelutoimistoaan luotsaava Laura Seppänen on ollut yrittäjänä kolme vuotta. ”Ehkä hienointa on ollut se, että olen uskaltanut luottaa omaan ääneeni ja uskonut itseeni, vaikka kukaan muu ei olisi uskonut”, Laura kertoo.

Sisustussuunnittelija Laura Seppänen
Lauralle ammatinvalinta oli selvänä jo pienestä saakka, mutta yrittäjäksi ryhtyminen ei. 
– Yrittäjäisäni touhuja seurattuani päätin, että tuo on viimeinen asia, mitä alan tehdä. Toisin kävi, Laura naurahtaa. 
Mikä sai hänet lähtemään yrittäjäksi? Entä mitä yrittäminen on hänelle opettanut? Lauran haastattelu on osa suomalaisista yrittäjistä kertovaa juttusarjaamme.    

– Laura Seppänen, mikä sai sinut ryhtymään yrittäjäksi? 

Yrittäjyys oli looginen vaihtoehto. Minulla on vahva näkemys ja visio siitä, miten haluan luoda tiloja ja tehdä sisustussuunnittelua. Lisäksi halusin tehdä töitä omalla nimelläni. Olen aina halunnut suunnittelijaksi ja myös aina rakastanut sisustamista – jo varhain lapsuudessa sisustin eläimille majoja ja koteja pihallemme. Olen myös todella ihmisrakas. Tässä ammatissa yhdistyvät luovuus ja erilaisten ihmisten kanssa tekeminen. 

Yrityksen perustaminen ei pelottanut – minulla oli iso draivi ja tahto päästä tekemään. Se mikä vähän pelotti, oli yrityksen pyörittäminen ja siihen liittyvän toimistotyön opettelu, mutta nekin opin käytännön tekemisen kautta. 

– Mikä on parasta yrittäjyydessä? 

Sisustussuunnittelijana pääsen astumaan uuteen duuniin joka päivä. Saan tehdä viikoittain asioita, joita en ole koskaan ennen tehnyt. On myös joka kerta yhtä päräyttävää nähdä suunnittelemansa tila valmiina! Tai kun asiakas tuli kodin sisustussuunnitteluprojektin jälkeen kertomaan, että hän ei ole ikinä ennen viihtynyt kotona, mutta nyt ensimmäistä kertaa hän ei halua poistua sieltä, niin onhan se nyt ihan mielettömän siistiä.

– Millaisia neuvoja haluat antaa yrittäjille?

Pidä puolesi. Ainakin minulla kesti jonkin aikaa, ennen kuin opin pitämään puoliani nuorena naisena miesvaltaisella alalla. Yrittäjänä olen oppinut perustelemaan näkemykseni asiakkaille ja työryhmälle itsevarmasti ja seisomaan sen takana.   

Ole kärsivällinen. Anna itsellesi aikaa ja hyväksy se, ettet heti osaa ja tiedä kaikkea. Kehittyminen vaatii aikaa.

Löydä tukiverkosto. On tärkeää löytää ympärilleen ihmisiä, jotka ymmärtävät alaasi ja sitä, mitä yrittäjänä käyt läpi. Yleensä paras tukiverkosto löytyy muista yrittäjistä.   

Pidä huolta itsestäsi. Elämässä pitää olla muutakin kuin vain työ ja ura. Itselläni tämä unohtui yrityksen aloitusvaiheessa. Kun pidät huolta omasta jaksamisesta, kaikki sujuu helpommin. Suosittelen panostamaan muuhun elämään yhtä isolla intensiteetillä kuin omaan yritykseenkin.   

Jätä tilaa ajattelulle. Jos tekee jatkuvasti ylipitkää päivää, luovuus kuolee. On mahdotonta luoda uutta, jos aivot ovat täynnä. 

Tahdotko yritykselle sparraavan pankkikumppanin? Ota yhteyttä.Yritysasiakkaidemme tyytyväisyys on alan huippuluokkaa. (EPSI Rating 9/2019). 


Tässä artikkelisarjassa haastatellaan yrittäjiä, suomalaisen arjen sankareita. Lue muut sarjan haastattelut:

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen: koskaan ei voi olla 100-prosenttisen varma

Spelttiviljelijä Simo Larmo Birkkalan tilalta: olen kasvanut yrittäjyyteen lapsesta saakka

Jungle Juice Bar -yrittäjä Noora Fagerström: yrittäjänä täytyy uskoa itseensä 

Hyvinvointiyrittäjä Nanna Karalahti: pelko on menestymisen este

Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista