Pk-yrityksille lisää tukea rahoitukseen - Säästöpankki mukaan Euroopan investointirahaston lainatakausohjelmaan

Säästöpankki tuo markkinoille uuden pk-yrityksille suunnatun takausratkaisun, joka toteutetaan Euroopan investointirahaston (EIF) uuden takausohjelman, Euroopan laajuisen takuurahaston (EGF), puitteissa.

Kari Suutari - Säästöpankkiryhmä, liiketoimintajohtaja / yritysasiakkuudet

Säästöpankin ja Euroopan investointirahaston allekirjoittama sopimus tuo Säästöpankille 50 miljoonan euron takauskapasiteetin vuonna 2021. EGF-takausohjelma antaa Säästöpankille mahdollisuuden tarjota pk-yrityksille uutta rahoitusta aiempaa edullisemmilla ehdoilla. Ohjelman turvin tarjottava rahoitus soveltuu pk-yritysten kasvuinvestointien ja pääomatarpeiden rahoittamiseen. Se täydentää Säästöpankin jo ennestään vahvaa luotonannon kapasiteettia ja pk-yrityksille tarjottavia luottoratkaisuja.

“EGF-takaus on asiakkaalle edullinen ja kattaa merkittäviltä osin rahoituksen vakuustarpeen. Takauksen avulla Säästöpankit saavat mahdollisuuden rahoittaa nykyisten ja uusien pk-yritysten kehittämistä ja kannattavaa kasvua, mistä on merkittävää hyötyä asiakkaillemme. Uskon, että uusi rahoitusratkaisu myös vahvistavaa entisestään Säästöpankin yritysasiakkaiden tutkitusti korkeaa asiakastyytyväisyyttä”, sanoo Säästöpankkiryhmän yritysasiakkaista vastaava johtaja Kari Suutari.

Euroopan laajuinen takuurahasto (EGF) on Euroopan investointipankkiryhmän, johon kuuluvat Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto, vuonna 2021 käynnistämä rahoitusohjelma vastaukseksi koronakriisin aiheuttamaan pääomatarpeeseen. EGF:n avulla halutaan varmistaa likviditeetti EU:n jäsenmaissa vastuullisesti toimiville pk-yrityksille ja auttaa niitä selviytymään koronapandemiaan liittyvistä vastoinkäymisistä. Tarkoituksena on myös tukea terveen liiketoiminnan kehittämistä ja kasvua. 

”Euroopan takuurahasto antaa Euroopan investointirahastolle mahdollisuuden tarjota kipeästi kaivattua rahoitusta eurooppalaisille pk-yrityksille, jotta ne voivat selviytyä koronapandemiasta ja kasvaa. Kuten muissakin maissa, myös Suomessa yritykset ovat joutuneet selviytymään koronaviruspandemian merkittävistä taloudellisista seurauksista, ja EIF on iloinen voidessaan tehdä yhteistyötä Suomen vanhimman pankkiryhmän kanssa tehdäkseen oman osuutensa taloudellisen tuen tarjoamisessa”, sanoo Euroopan investointirahaston toimitusjohtaja Alain Godard.

 

Lisätiedot:

Kari Suutari
Säästöpankkiryhmä, liiketoimintajohtaja / yritysasiakkaat,
044 207 1905, kari.suutari@saastopankki.fi

 

Säästöpankkiryhmä edistää yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja. Säästöpankkien asiakkaina on lähes 10 % suomalaisista pienistä pk-yrityksistä.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista