Tiedote kantarahasto-osuuden omistajille

Hyvä kantarahasto-osuuden omistaja, Finanssivalvonta on päivittänyt suositustaan pankkien voiton jaosta.

Nainen pitää käsiään suojelevasti mahansa päällä. Perheenlisäys on odotettu ja Säästöpankin sekä Sp-Kodin kanssa käyty läpi ratkaisuja uuden elämäntilanteen muutoksiin.

Finanssivalvonta on päivittänyt suositustaan pankkien voitonjaosta

Finanssivalvonta antoi maaliskuussa Suomen luottolaitoksille suosituksen pidättäytyä voitonjaosta 1.10.2020 asti. Nyt Finanssivalvonta on pidentänyt antamansa voitonjakosuosituksen voimassaoloaikaa EKP:n ja ESRB:n suosituksiin perustuen siten, että sen suorassa valvonnassa olevat luottolaitokset eivät maksaisi, eivätkä sitoutuisi maksamaan menneen tilikauden osinkoa tai muuta voitonjakoa 1.1.2021 saakka. Tällä suosituksella valvontaviranomainen pyrkii turvaamaan suomalaisten pankkien kykyä tukea reaalitaloutta yritys- ja kotitalousrahoituksella koronapandemian aiheuttaman talouskriisin vaikutusten helpottamiseksi.

Kantarahaston voitto-osuus ja sen maksaminen

Pankin isännät ovat kevätkokouksessaan vahvistaneet kantarahasto-osuuden omistajille maksettavaksi voitto-osuuden määräksi 25 euroa kantarahasto-osuutta kohden. Normaaliolosuhteissa voitto-osuuden maksaminen on tapahtunut noin kahden viikon kuluessa isäntien kevätkokouksesta. Nyt kuitenkin koronapandemiasta johtuen pankki noudattaa voitonjaon maksussa Finanssivalvonnan antamaa suositusta. Tämä tarkoittaa, että 2019 vuoden voitto-osuuden maksun ajankohta siirtyy ja voi tapahtua vasta 1.1.2021 jälkeen. Voitonjaon maksu suoritetaan viipymättä sen jälkeen, kun viranomaiset ovat arvioineet, että koronapandemian aiheuttamat epävarmuustekijät ovat poistuneet ja antaneet luottolaitoksille luvan voitonjakoon.

Lisätietoja

Jos mieleesi tuli kysymyksiä tai haluat lisätietoja, niin lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen varallisuudenhoito.lamminsp@saastopankki.fi. Varallisuudenhoidon tiimimme vastaa ja kertoo mielellään lisää.
Myös asiakaspalvelumme palvelee ma-pe klo 8-22, la klo 10-14 numerossa 010 773 6777*
(*8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

Finanssivalvonnan tiedotteeseen voi tutustua www-osoitteessa https://www.finanssivalvonta.fi/tiedotteet-ja-julkaisut/lehdistotiedotteet/2020.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista