Talous kannattaa olla osana työhyvinvointia

Työnantaja - lue alta tärkeimmät syyt, miksi tarjota talousneuvontaa henkilöstöetuna työntekijöillesi. Olemme alan pioneeri ja räätälöimme yrityksellesi sopivan ratkaisun. Kysy meiltä lisää tai jätä yhteydenottopyyntö.
Onnistutaan yhdessä! Mies ja nainen hyppäävät ilmaan ja heittävät ylävitoset, koska Säästöpankki on auttanut heitä pärjäämään.
check

Raha-asiat aiheuttavat enemmän stressiä kuin muut stressitekijät yhteensä. Tällä on suoraan vaikutusta kokonaishyvinvointiin.

check

Kun henkilökohtaiset raha-asiat ovat kunnossa, jaksamme paremmin ja ehkäisemme sairauspoissaoloja ja työuupumusta.

check

Henkilöstön taloudellinen hyvinvointi voi olla osa yrityksesi työhyvinvointipalveluita, joilla ennaltaehkäistään ongelmia.

Talous osana työhyvinvointia – ratkaisuja sinulle ja organisaatiolle

Talouden ja vaurastumisen neuvontapalvelut ovat tarkoitettu ennaltaehkäisemään henkilöstön talousongelmia ja auttamaan jaksamisen ja taloudellisen hyvinvoinnin haasteissa. Talousvalmentajina ovat koulutetut Säästöpankin finanssialan ammattilaiset, joilla on pitkä kokemus ja ymmärrys erilaisista taloustilanteista, sijoittamisesta sekä lainopillisten asiakirjojen merkityksestä talouden suunnitteluun. Palveluidemme avulla jokaisen on helppo löytää itselle toimivin tapa lisätä taitoja rahan kanssa.

Tutustu lisää palveluihimme

Valmennuksemme ovat ylittäneet asiakkaidemme odotukset

Jos kaipaat uudenlaisia työsuhde-etuja ja mahdollisuuksia edistää henkilöstösi työhyvinvointia niin tämä voisi olla yrityksellesi sopiva palvelu. Tarjoa henkilöstöllesi helppo tapa oppia uusia taitoja ja lisätä taloudellista hyvinvointia. Työnantajana voit vaikuttaa ja samalla lisätä yrityksesi tuottavuutta. Talousvalmennukset sopivat kaikkien pankkien asiakkaille eivätkä sisällä sijoitusneuvontaa tai pankin tuotemyyntiä. Voit siis huoletta suositella palvelujamme kaikille pankkisuhteista huolimatta.

Tutustu referensseihin

Lue 12 hyvää syytä, miksi talousvalmennus on tärkeä osa työhyvinvointia

Edut työnantajalle:

 1. Tuottavuus kasvaa – Keskittymiskyky ja yleinen suoriutuminen töissä paranee.
 2. Vähemmän sairauspoissaoloja – Stressitekijöiden väheneminen vaikuttaa fyysiseen ja mielenterveyteen positiivisesti.
 3. Sitoutuneet työntekijät – Työnantajan kilpailuetuna tarjota hyödyllisiä työsuhde-etuja
 4. Yrityksesi toimii vastuullisesti – Kotitalouksien talousosaamisen lisääminen on yhteiskunnallisestikin merkittävä teko
 5. Työkyky ja työhyvinvointi lisääntyy - Yksilön voimavaroja lisäämällä saat työhyvinvointia.
 6. Yrityksen resurssien tehokas käyttö ja arvon nousu – Henkilöstön eli aineettoman resurssin tehokas käyttö nostaa yrityksen arvoa. 
 7. Kannattavuus kasvaa – Vähemmän kuluja palkkaennakoista, poissaoloista, tehottomuudesta jne.

 

Edut työntekijälle:

 1. Elämänhallinta lisääntyy – Psykologisella pääomalla on merkitystä työtyytyväisyyteen, sitoutumiseen, työssä suoriutumiseen kuin poissaoloihinkin. 
 2. Lisää mielenrauhaa – Talous- ja mielenterveyden ongelmilla on selvä kytkös. Lisäämällä taloustaitoja lisäät siis myös mielenterveyttä.
 3. Yksilön voimavaratekijät kasvavat – Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi lisääntyy stressitason laskiessa. 
 4. Enemmän kuin tavalliset työsuhde-edut – Työnantajani tarjoaa minulle merkityksellisiä etuja.
 5. Tyytyväisyys omaan elämään kasvaa – Osaan taloudellisesti mahdollistaa itselleni tahtomani asiat nyt ja tulevaisuudessa
 

Jätä yhteydenottopyyntö

Tutkimus - Raha-asioiden neuvonta työsuhde-etuna houkuttelee suomalaisia

Kyselytutkimuksen mukaan valtaosa työssäkäyvistä suomalaisista olisi kiinnostunut työnantajan järjestämästä henkilökohtaisesta taloudellisesta neuvonnasta. Raha-asiat aiheuttavat stressiä jopa 60 prosentille kaikista palkansaajista ja yrittäjistä – ikään, koulutustasoon tai tuloluokkaan katsomatta. Rahahuolet myös heikentävät työkykyä ja vaikuttavat työssä jaksamiseen enemmän kuin fyysisen terveyden ja mielenterveyden ongelmat.

TILAA TUTKIMUSRAPORTTI

 

Talous osana työhyvinvointia - ratkaisuja sinulle ja organisaatiolle

Suomalainen Kirjakauppa, Kristian Tötterman:

Holistinen ihminen ja kompleksinen työ

Olemme parin viime vuoden aikana joutuneet pohtimaan suhtautumistamme työntekoon ja johtamiseen hieman uudelleen, eikä varmasti ole tarpeen kerrata kaikkia meitä kohdanneita kriisejä.
Kristian Tötterman.
Säästöpankissa työskentelee asiantuntevia, iloisia ja asiakkaan parasta ajattelevia ammattilaisia. Kuvassa kolme eri-ikäistä ja taustaista ihmistä.

Nooa Säästöpankin YouGov Finlandilla teettämän kyselytutkimuksen* mukaan

Talousneuvonta työsuhde-etuna houkuttelee suomalaisia

Tuoreen kyselytutkimuksemme mukaan valtaosa työssäkäyvistä suomalaisista olisi kiinnostunut työnantajan järjestämästä henkilökohtaisesta taloudellisesta neuvonnasta.

Talousvalmentaja Tanja Wicktsröm:

Oman talouden hallinta luo onnellisuutta ja onnistumisen tunteita

Vallitseva maailman tilanne on pysäyttänyt monia meistä pohtimaan omaa elämää ja miten esimerkiksi sairastuminen tai muutokset työtilanteessa voisivat vaikuttaa elämän eri osa-alueisiin.
Wickstrom_Tanja
Nainen siivet selässään tähtää korkealle. Kumppaniksi matkalleen hän valitsi Säästöpankin.

Psykologi Maarit Lassander:

Näillä ajatusmalleilla vaurastut (ja elämäkin tuntuu paremmalta)

”Tekeekö vauraus elämästä parempaa tai suorastaan onnellista? Entä millaiset ajatusmallit asettuvat taloudellisen vaurauden esteiksi?”, pohtii psykologi Maarit Lassander. Hän löytää ajatusmalleista myös yhtäläisyyttä Säästöpankin Säästämisbarometri 2020 -tutkimuksen tulosten kanssa.

Talousvalmentaja Terhi Mali kertoo blogissaan talousvalmennuksesta

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu eri elementeistä ja jokaiselle meistä se saattaa sisältää eri asioita. Samalla siihen vaikuttavat monet seikat. Väitän, että taloudellinen hyvinvointi ei ole niistä vähäpätöisin.
Onnistutaan yhdessä! Mies ja nainen hyppäävät ilmaan ja heittävät ylävitoset, koska Säästöpankki on auttanut heitä pärjäämään.

Kaisa Sali ja ammattiurheilijan uusi elämä talousvalmennuksessa

Kutsuimme Suomen menestyineimmän naistriathlonistin Kaisa Salin keskustelemaan talousvalmentajamme Terhi Malin kanssa, sillä tahdoimme auttaa Kaisaa hänen uudessa arjessaan.

Ajankohtaista