Säästöpankkiryhmän Kestävyysraportti 2023 on nyt julkaistu

Vuonna 2023 otimme vastuullisuustyössämme isoja kehitysaskeleita ja vastuullisuus asetettiin yhdeksi strategisista kärkihankkeistamme. Tutustu tarkemmin Säästöpankkiryhmän vastuullisuuden suuntaviivoihin Kestävyysraportissamme.

Säästöpankin brändikuva.

Vastuullisuus nostettiin yhdeksi Säästöpankkiryhmän kärkihankkeista

Vuonna 2023 otimme vastuullisuustyössämme isoja kehitysaskeleita ja vastuullisuus asetettiin yhdeksi strategisista kärkihankkeistamme. Vastuullisuuden kärkihankkeessa tärkeimpiä painopisteitämme vuonna 2023 olivat vastuullisuuden levittäminen ja juurruttaminen osaksi yhteistä ajattelua ja kaikkea toimintaa, vastuullisten tuotteiden, palvelujen ja toimintamallien kehittäminen sekä valmistautuminen vastuullisuussääntelyn vaatimuksiin niiden täyttämiseksi.

Vastuu asiakkaan taloudellisesta hyvinvoinnista

Vastuullisuus on säästöpankkiaatteeseen pohjautuvan arvopohjamme ytimessä ja osa yli 200-vuotista historiaamme sekä strategiaamme. Olemassaolomme tarkoitus on olla suomalaisten taloudellisen hyvinvoinnin ja vaurastumisen vastuullinen edistäjä sekä mahdollistaa asiantuntijuudellamme asiakkaillemme parempi elämä.

Vuosi 2023 oli aktiivista kehittämisen aikaa vastuullisuutemme osalta:

  • Olimme ASML:n Asiakkuusindeksissä suomalaisten silmin Suomen vastuullisin pankki ja kokonaisvertailun kolmanneksi vastuullisin yritys vuonna 2023.
  • Asetimme esimerkiksi uudet ESG-kriteerit lainaamiselle ja tuimme yrityksiä niiden vastuullisuustavoitteissa ja vihreässä siirtymässä. Lanseerasimme energialainan, jolla haluamme kannustaa kotitalouksia parantamaan energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä. Päivitimme myös vastuullisen sijoittamisen ESG-kriteerit vastaamaan uutta työkaluamme salkunhoidossa.
  • Paikalliset Säästöpankit sekä Säästöpankkisäätiöt jakoivat lahjoituksia ja apurahoja yli 2 miljoonalla eurolla ja niissä korostuivat etenkin lasten ja nuorten hyvinvointi. Lue lisää.
  • Lisäksi ensimmäiset pilottiryhmämme toimipisteet saavuttivat WWF Green Office -ympäristösertifikaatit kahdeksassa toimipisteessämme.

”Tavoitteenamme on vastata sidosryhmiemme odotuksiin, jatkaa vuoropuhelun kehittämistä sidosryhmiemme kanssa sekä vastuullisuuden integroimista kaikkeen toimintaamme”, kertoo Säästöpankkiryhmän vastuullisuusjohtaja Virve Valonen.

Tutustu tarkemmin vuoden 2023 Kestävyysraporttiin:

Kestävyysraportti 2023 (pdf)

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista