Verkossa tehtävien korttimaksujen vahvistaminen muuttuu

Verkossa tehtävien korttimaksujen vahvistaminen muuttuu 22.6.2021. Jos käytössäsi ei ole vielä Säästöpankki Tunnistus -sovellusta – se kannattaa nyt ladata puhelimeen ja ottaa käyttöön.

Säästöpankin pankkikortilla ostosten tekeminen sujuu hyvin. Kortin luotto-omaisuutta nainen käyttää esimerkiksi matkavarauksissa, kaiken varalta.

Mikä muuttuu?

Suurin muutos näkyy kortinhaltijalle uusina näyttöinä siirryttäessä verkkokaupasta korttimaksun vahvistamiseen. Ensimmäinen näyttö on samanlainen kaikille riippumatta siitä, käytetäänkö vahvistamiseen Säästöpankki Tunnistus -sovellusta vai avaintunnuskorttia. Näyttö on väritykseltään Säästöpankin tuttu turkoosi ja näet entistä selvemmin vahvistettavan tapahtuman summan sekä veloittajan. Tällä näytöllä teet myös tunnistustavan valinnan – Säästöpankki Tunnistus tai Avaintunnuskortti.

Valinta – Säästöpankki Tunnistus

Tunnistussovellus on ehdottomasti nopein ja helpoin tapa vahvistaa korttimaksut. Vahvistaminen vie vain hetken.

Jos valitset tunnistautumistavaksesi Säästöpankki Tunnistuksen niin, näytöt ovat ulkoasultaan ensimmäisen näytön kaltaisia. Ensimmäiseksi sinua pyydetään antamaan pankkitunnustesi käyttäjätunnus. Seuraava näyttö ohjaa sinut avaamaan Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen ja vahvistamaan korttitapahtuman. Vahvistamisen voit tehdä mm. biometriikan avulla (kasvojen tunnistus, sormenjälki). Onnistuneen vahvistamisen jälkeen voit palata takaisin verkkokauppaan.

Valinta – Avaintunnuskortti

Avaintunnuskortilla korttiostot vahvistavilla kortinhaltijoilla muuttuu vain ensimmäinen näyttö siirryttäessä verkkokaupasta vahvistamiseen. Avaintunnuskortin lisäksi verkossa tehtävissä korttimaksuissa vaaditaan aiempaan tapaan lisävahvistus tekstiviestillä.

Huomioitavaa on, että iOS-käyttäjillä saattaa 22.6.2021 jälkeen estyä vahvistaminen avaintunnuskortilla, jos korttiosto on tehty palveluntarjoajan sovelluksessa eli ns. appissa.

Suosittelemme vahvasti ottamaan Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen käyttöön, jotta verkossa tehtävien korttimaksujen vahvistaminen onnistuu kaikissa tilanteissa.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista