Salibandyn miesten MM-kisat siirtyvät vuoteen 2021 – Säästöpankki jatkaa yhteistyökumppanina kisamatkaa

Salibandyn miesten MM-kisat oli tarkoitus pelata joulukuussa 2020 Helsingissä, mutta Kansainvälinen Salibandyliitto (IFF) päätti siirtää kisoja vuodella koronapandemian vuoksi. MM-kisat pelataan 3.12.–11.12.2021 Helsingissä. Säästöpankki jatkaa kumppanina yhteistä kisamatkaa vuoden 2021 loppuun asti.

Kuvassa Säästöpankin tukema ammattipelaaja Miko Kailiala.
Kuvaaja: Ville Vuorinen

Säästöpankki on yksi Salibandyn miesten MM-kisojen yhteistyökumppaneista. Osana yhteistyötä tuemme ammattipelaaja Miko Kailialan valmistautumista kisoihin. Yhteistyökumppanuus mahdollistaa Mikolle täysipäiväisen ja ammattimaisen harjoittelun kohti kisoja. Lisäksi Säästöpankki tarjoaa Mikolle tukea ja vinkkejä oman talouden hallintaan.

- On hienoa, että MM-kisamatkamme jatkuu ja saamme jatkaa yhteistyötä kisoihin tähtäävän huippupelaaja Miko Kailialan kanssa vielä vuoden lisää, sanoo Säästöpankkiryhmän vt. markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Tuomala

- Arvostan korkealle Säästöpankin kanssa tehtyä yhteistyötä ja on todella hienoa, että molempien osapuolten tahtotila oli jatkaa yhteistyösopimusta kisojen siirtymisen johdosta vielä vuodella. Uskon, että koronapandemian ja sen aiheuttaman vaikeahkon taloustilanteen keskellä tehdyt panostukset urheiluun ja urheilijoihin kantavat hedelmää pitkällä tähtäimellä. Tämänkaltainen yhteistyö viestii todellisesta välittämisestä, kertoo Miko Kailiala.

Kisojen siirtyminen muuttaa harjoittelua

Sopimusurheilijamme Miko Kailialan ja muiden Suomen maajoukkueeseen tähtäävien pelaajien harjoitussuunnitelmat menevät uusiksi kisojen siirtymisen myötä. Miko suhtautuu kuitenkin hyvin positiivisesti tulevaan ja näkee kisojen siirtymisen myös mahdollisuutena. 

- Kisojen siirtyminen on mälsä juttu, mutta positiivisesti ajateltuna, nyt minulla on vielä vuosi lisäaikaa kehittyä paremmaksi pelaajaksi kuin koskaan ennen. MM-kotikisat ovat jo useamman vuoden ajan toimineet isona motivaattorina itselleni. Ajatukset maajoukkueessa pelaamisesta ja maailmanmestaruuden voittamisesta sinivalkoisessa paidassa ovat saaneet tekemään niitä vähemmän mukaviakin treenejä myös itsenäisesti, kertoo Miko.

MM-kisoihin pyrkivien maajoukkuepelaajien harjoittelurytmi eroaa seurajoukkueiden pelaajien rytmistä, sillä kuntopiikki pyritään ajoittamaan joulukuulle, juuri kisojen alkuun. Seurajoukkueissa terävin kunto pyritään puolestaan ajoittamaan kevääseen playoff-pelien alkuun. 

- Nyt kun MM-kisat siirrettiin vuodella eteenpäin, pääsen tekemään enemmän yhteisiä harjoituksia myös joukkuekavereideni kanssa, mikä on tietysti mukavaa, Miko toteaa tyytyväisenä. 

Mestaruus kotikisoissa kirkkaana tavoitteena

Salibandyn maailmanmestaruus ratkotaan Helsingin jäähallissa ja Hartwall Arenalla 3. - 11.12.2021. Kisoihin on ilmoittautunut mukaan joukkueita yhteensä kuudestatoista eri maasta. Odotettavissa on siis varsin kansainvälinen kisatapahtuma, josta ei jännitystä ja tunnelmaa tule puuttumaan. Viimeksi MM-kisat pelattiin Suomessa vuonna 2010. Silloin Suomi onnistui nappaamaan mestaruuden Ruotsilta tiukassa finaaliottelussa. 

- Itselleni on tärkeintä, että kisat järjestetään Suomessa alkuperäisten suunnitelmien mukaan koko komeudessaan ja tietysti turvallisesti. Monet meistä ovat odottaneet näitä kotikisoja jo pitkään. Helsingin 2010 MM-kisojen tapahtumat ovat yhä kirkkaana meidän kaikkien mielessä. Haluamme kokea sen saman fiiliksen myös ensi vuoden kotikisoissa! Kertoo Miko kisaintoa puhkuen. 

Säästöpankki on yhteistyökumppanina mukana Salibandyn miesten MM-kisamatkalla sekä tukemassa Miko Kailialaa kohti MM-kisoja. Lue lisää yhteistyöstämme verkkosivuiltamme.

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista