Verkkopankin sisäänkirjautumiseen vaaditaan avaintunnuskortin lisäksi lisävahvistus tekstiviestillä 9.12.2020 alkaen

Paperinen avaintunnuskortti ei enää yksistään riitä verkkopankin sisäänkirjautumiseen. Avaintunnuskortin lisäksi kirjautumiseen vaaditaan lisävahvistus tekstiviestillä 9.12.2020 alkaen.

Tehokkaalla työpisteellä myös talousasioiden hoitaminen sujuu helposti.

Kesällä 2020 käyttöönotettu maksamisen lisävahvistus laajenee koskemaan myös verkkopankin sisäänkirjautumista. Muutos johtuu kaikkia pankkeja koskevasta sääntelystä, jonka tavoitteena on varmistaa verkkoasioinnin turvallisuus. 

Jos sinulla ei ole vielä käytössäsi lisävahvistusta, ota se käyttöön mahdollisimman pian verkkopankissasi. Lue ohjeet lisävahvistuksen käyttöönottoon verkkosivuiltamme. Huomioithan kuitenkin, että verkkopankkiin kirjautuminen on kaikkein helpointa Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovelluksen avulla.

Kirjaudu verkkopankkiin Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovelluksella

Jos käytössäsi on älypuhelin, ota lisävahvistuksen sijaan käyttöön Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovellus. Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovellus on kaikkein helpoin ja nopein tapa verkkopankkiin kirjautumiseen, tunnistautumiseen sekä kaikkien verkkomaksujen vahvistamiseen.
Tarvitset mobiilisovelluksen käyttöönottoon vain älypuhelimen ja avaintunnuskortin. Voit ladata sovelluksen maksutta sovelluskaupassa (App Store tai Google Play). Katso ohjeet Tunnistus-sovelluksen käyttöönottoon verkkosivuiltamme

Avaintunnuskorttia käytettäessä vaaditaan lisävahvistus tekstiviestillä

Jos et pysty ottamaan käyttöösi Säästöpankki Tunnistus -sovellusta, voit jatkossakin kirjautua verkkopankkiin paperisella avaintunnuskortilla, mutta sen lisäksi vaaditaan lisävahvistus tekstiviestillä. Avaintunnuskortin käytön jatkaminen edellyttää siis, että otat verkkopankissasi käyttöön lisävahvistuksen tekstiviestillä 9.12.2020 mennessä.

Näin otat käyttöön lisävahvistamisen tekstiviestillä verkkopankissasi ennen 9.12.2020

  1. kirjaudu verkkopankkiisi
  2. klikkaa nimeäsi sivun oikeassa ylälaidassa  
  3. valitse ”Turvallinen käyttö” -otsikon alta tekstilinkki ”Ota käyttöön lisävahvistaminen tekstiviestillä” 
  4. kirjoita avautuvaan kenttään matkapuhelinnumerosi, ja hyväksy lisävahvistamisen ohjeet 
  5. vahvista kirjoittamasi matkapuhelinnumero klikkaamalla vihreää Vahvista-painiketta  
  6. saat matkapuhelimeesi tekstiviestin, joka alkaa sanalla Viesti-ID  
  7. syötä viestissä oleva 6-numeroinen turvaluku verkkopankissa puhelinnumerosi alla olevaan tekstikenttään ja klikkaa Vahvista-painiketta 
  8. varmistuksena matkapuhelinnumerosi onnistuneesta tallentumisesta järjestelmäämme, tulee kirjautumissivulle näkyviin teksti "Matkapuhelimesi 0123456789 rekisteröinti lisävahvistamiskäyttöä varten onnistui” 
  9. maksun lisävahvistuksen käyttöönotto on valmis, ja voit maksaessasi jatkaa avaintunnuskortin käyttöä yhdessä tekstiviestivahvistuksen kanssa.

Lisävahvistus tekstiviestillä tullaan vaatimaan 9.12.2020 jälkeen verkkopankin kirjautumissivulla. Katso tarkemmat ohjeet lisävahvistuksen käyttöönottoon verkkosivuiltamme.
 
Lue lisää tulevasta muutoksesta: www.saastopankki.fi/lisavahvistus.
 
Mikäli tarvitset asiasta lisätietoja tai apua muutoksessa, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme chatin kautta, verkkopankkiviestillä tai puhelimitse 010 773 6777* (arkisin klo 8–20 ja la 10–14) tai vieraile lähimmässä konttorissasi
 
*8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista