Verkossa tehtävissä korttimaksuissa vaaditaan avaintunnuskortin lisäksi tekstiviestivahvistus 25.10. alkaen

Paperinen avaintunnuskortti ei enää yksistään riitä verkossa ja mobiilisovelluksissa tehtävien korttimaksujen vahvistamiseen. Avaintunnuskortin lisäksi vaaditaan lisävahvistus tekstiviestillä 25.10.2020 alkaen.

Tyttö on saanut ensimmäisen oman pankkikorttinsa Säästöpankista. Äiti on ylpeänä vieressä: hän luottaa, että tyttö hoitaa raha-asioitaan fiksusti.

Muutos johtuu kaikkia pankkeja koskevasta sääntelystä, jonka tavoitteena on varmistaa verkkoasioinnin turvallisuus. Jos sinulla ei ole vielä käytössäsi lisävahvistusta, ota se käyttöön mahdollisimman pian verkkopankissasi. Lue ohjeet lisävahvistuksen käyttöönottoon verkkosivuiltamme.

Ota käyttöön Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovellus 

Jos käytössäsi on älypuhelin, suosittelemme lisävahvistuksen sijaan lataamaan Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovelluksen. Säästöpankki Tunnistus -mobiilisovellus on kaikkein helpoin ja nopein tapa verkossa tapahtuvien maksujen vahvistamiseen ja tunnistautumiseen.   

Tarvitset mobiilisovelluksen käyttöönottoon vain älypuhelimen ja avaintunnuskortin. Voit ladata sovelluksen maksutta sovelluskaupassa (App Store tai Google Play). Katso ohjeet Tunnistus-sovelluksen käyttöönottoon verkkosivuiltamme.

Jos haluat jatkaa avaintunnuskortin käyttöä 25.10.2020 jälkeen 

Jos et jostain syystä pysty ottamaan Säästöpankki Tunnistus -sovellusta käyttöösi, voit jatkossakin vahvistaa verkossa tai mobiilisovelluksissa tekemäsi korttiostokset paperisella avaintunnuskortilla. Avaintunnuskortin käytön jatkaminen edellyttää kuitenkin, että otat käyttöön maksujen lisävahvistamisen tekstiviestillä verkkopankissasi. Verkossa tapahtuvien korttimaksujen lisävahvistaminen tekstiviestillä avaintunnuskorttia käytettäessä tulee pakolliseksi 25.10.2020. 

Näin otat maksun lisävahvistamisen käyttöön verkkopankissasi  

  1. kirjaudu verkkopankkiisi
  2. klikkaa nimeäsi sivun oikeassa ylälaidassa
  3. valitse ”Turvallinen käyttö” -otsikon alta tekstilinkki ”Ota maksun lisävahvistaminen käyttöön” 
  4. kirjoita avautuvaan kenttään matkapuhelinnumerosi, ja hyväksy lisävahvistamisen ohjeet 
  5. vahvista kirjoittamasi matkapuhelinnumero klikkaamalla vihreää Vahvista-painiketta  
  6. saat matkapuhelimeesi tekstiviestin, joka alkaa sanalla Viesti-ID  
  7. syötä viestissä oleva 6-numeroinen turvaluku verkkopankissa puhelinnumerosi alla olevaan tekstikenttään ja klikkaa Vahvista-painiketta 
  8. varmistuksena matkapuhelinnumerosi onnistuneesta tallentumisesta järjestelmäämme, tulee kirjautumissivulle näkyviin teksti "Matkapuhelimesi 0123456789 rekisteröinti lisävahvistamiskäyttöä varten onnistui” 
  9. maksun lisävahvistuksen käyttöönotto on valmis, ja voit maksaessasi jatkaa avaintunnuskortin käyttöä yhdessä tekstiviestivahvistuksen kanssa.  

 

Lue lisää: www.saastopankki.fi/lisavahvistus 

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista