• Asuntolaina – kysy ajoissa tarjous

    Hyvä asuntolaina huomioi talouden kokonaisuutena - kysy lainatarjous, et vielä sitoudu mihinkään.
Säästöpankin brändikuva - Säästäminen kuuluu kaikille.

Asuntolainan hakeminen alkaa lainahakemuksella, se ei vielä sido sinua mihinkään.

Lainan ehdot ovat asiakaskohtaisia. Ne määrittyvät tarkemmassa keskustelussa.

Muistathan, että lainan lyhennys ja säästäminen onnistuu – ja myös kannattaa – samanaikaisesti.

Miksi kannattaa kysyä asuntolainaa Säästöpankista?

Asiakastyytyväisyys huippuluokkaa

Meille jokainen asiakas on tärkeä ja saat meillä aina halutessasi myös henkilökohtaista palvelua. Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa, lue lisää EPSI Rating 2023 -tutkimuksesta.

Katsotaan talouttasi kokonaisuutena – ja etsitään yhdessä paras ratkaisu

Asuntolainan marginaali on tärkeä, mutta vielä tärkeämpää on katsoa laajemmin: asuntolaina on vain yksi osa talouttasi. Tahdomme, että asiakkaamme menestyvät ja pärjäävät paremmin taloudellisesti. Siksi asiakkuuden avaaminen meillä alkaa aina Oman talouden tuokiolla.

Lyhennysvapaat ovat ihan ok

Arjessa sattuu ja tapahtuu – ja asuntolainamme joustaa tarpeittesi mukaan. Oli sitten kyseessä esimerkiksi lyhennysvapaat kuukaudet tai laina-ajan pidentäminen, olemme aina valmiita keskustelemaan ja joustamaan. Asuntolaina lyhennyksen tulee olla oikein mitoitettu kulloisenkin tilanteesi mukaan.

Monta vaihtoehtoa asuntolainan turvaamiseen

Asuntolaina on vain yksi, toki hyvin tärkeä osa, talouttasi. Niin sen pitää olla myös jatkossa – ja siksi kannattaa varautua myös mahdollisiin isompiin muutoksiin omassa elämässä ja esimerkiksi yleisessä korkotasossa.

Voit esimerkiksi:

  • Varmistaa Lainaturvalla lainan takaisinmaksukyvyn esimerkiksi sairauden, vammautumisen, työttömyyden tai kuoleman varalta.
  • Varautua korkojen nousuun valitsemalla lainaasi kiinteän koron tai korkoputken.
  • Mitoittaa asuntolainan lyhennyksen niin, että sinulla on varaa sen rinnalla myös säästää – ja aloittaa varallisuutesi kerryttäminen. Asiantuntijamme auttavat laskelmien tekemisessä ja sinulle sopivan säästämisratkaisun löytämisessä.

Näin asuntolainaprosessi etenee Säästöpankissa

  1. Ihan ensimmäiseksi täytäthän asuntolainahakemuksen: näin meillä on jo tarvittavat tiedot lainan saamiseksi. Jos olet asiakkaamme, täytä asuntolainahakemus tunnistautuneena verkkopankissa. Asuntolainan saamiseksi sinulla tulee olla riittävä maksukyky sekä tarvittavat vakuudet, välillä tarvitaan myös muita vakuuksia kuin ostettava asunto. Nämä ovat omaksi parhaaksesi: emme tahdo, että kukaan joutuu pulaan sen takia, että on ottanut meiltä asuntolainaa.
  2. Asiantuntijamme tutustuvat lainahakemukseesi. Tämän jälkeen olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä jatkon sopimiseksi. Asuntolainan saamisen voi hoitaa käymättä konttorissa, esimerkiksi käymällä keskustelut verkkotapaamisessa ja hoitamalla lainahakemuksen allekirjoituksen sähköisenä allekirjoituksena. Lainaneuvotteluja ei sitten kannata turhaa jännittää, tässä sinulle pari vinkkiä. Lainaneuvottelu on tiukasta nimestään huolimatta varsin rento tapaaminen.

Kysy lainalupaus hyvissä ajoin – huoletta ja sitoutumatta

Kun sinulla on lainalupaus Säästöpankista, olet valmiina asuntokaupoille heti, kun sopiva tulee vastaan. Parhaat asunnot kun yleensä ovat myös jonkun muun kiikarissa. Lainalupaus on vasta tarjous, joten et vielä ole sitoutunut lainan ottamiseen.

Asuntolainan vakuudet ja omat säästöt

Asuntolainaan tarvittavat vakuudet vaihtelevat tapauskohtaisesti. Asuntolainaan on määritelty lainakatto, joka määrittää osaltaan, paljonko vakuuksia tarvitaan. Asunnon hinnasta 10 % tulee kattaa säästöillä tai muilla vakuuksilla, ensiasunnon ostajilla vaatimus on 5 % asunnon hinnasta. Lue lisää lainan vakuuksista. 

Vakuuksia tarvitaan, mutta omistusasuntoon on mahdollista päästä kiinni myös ilman suurta pesämunaa, esimerkiksi käyttämällä vakuutena toisen henkilön omaisuutta hänen suostumuksellaan tai käyttämällä maksullista Garantian asuntolainatakausta tai valtiontakausta. Lue lisää takauksista.  

Asuntolainan kulut

Asuntolainassa suurimmat kulut muodostuvat lainan marginaalista sekä valitusta viitekorosta, usein asuntolainoissa käytetään 12 kk euriboria. Asuntolainan korko muodostaa siis osan lainakustannuksista. Asuntolainassa on usein myös muita pienempiä kuluja, jotka liittyvät esimerkiksi asuntolainan avaamiseen tai sen kuukausittaiseen maksamiseen. Korkojen ja kulujen yhteissummasta muodostuu asuntolainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kustannukset vuotuiseksi koroksi muutettuna. Todellisen vuosikoron avulla voit vertailla eri lainojen todellisia kustannuksia.

Lue artikkeli asuntolainan marginaalista – halvimmalta vaikuttava tarjous ei välttämättä ole järkevin

Asuntolainan ehdot

Asuntolainan ehdot ovat asiakaskohtaisia. Ehtoihin vaikuttavat esimerkiksi maksukykysi ja lainalle tarjoamasi vakuudet. Pankin näkökulmasta marginaalilla hinnoitellaan pankin kustannuksia ja luoton myöntämisestä aiheutuvaa riskiä. Marginaali sovitaan asiakas- ja lainakohtaisesti.

Etu asuntolaina-asiakkaillemme: energialainan toimitusmaksu 0 €

Kannustamme kotitalouksia vihreään siirtymään. Asuntolaina-asiakkaanamme saat energialainan ilman toimitusmaksua 31.8.2024 saakka. 

Tutustu lainan turvaamiseen

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Kiinteä korko

Kun valitset lainaasi kiinteän koron, lainan korkoprosentti pysyy samana koko jakson ajan.